ΒΙΝTEO: Kαθηγητής στην Ελλάδα ψάχνει την αδελφή του που πέθανε πριν από 60 χρόνια

Ήταν Μάρτιος του 1963 όταν η μικρή Ιωάννα Φούντα από τον Τύρναβο σε ηλικία μόλις 3,5 ετών μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλεύεται για 5 ημέρες. Οι γονείς της αδυνατούν να συνεχίσουν την θεραπεία της μικρής Ιωάννας και τότε εμφανίζεται ένας οικογενειακός φίλος ο οποίος αναλαμβάνει να τη μεταφέρει σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών.

Εκεί νοσηλεύεται ως τον Αύγουστο του 1963 χωρίς οι γονείς να ενημερώνονται από κανέναν για την πορεία της υγείας της.

Ο Κωνσταντίνος Φούντας διηγείται την ιστορία της περίεργης εξαφάνισης της αδερφής του από νοσοκομείο των Αθηνών όπου και νοσηλευόταν:

Ξαφνικά όταν αρχίζουν να αναζητούν το παιδί τους μαθαίνουν από τον οικογενειακό φίλο, ότι το παιδί τους έχει πεθάνει. Αδυνατούν να ελέγξουν την ακρίβεια της πληροφορίας αλλά τον εμπιστεύονται τυφλά. Αποδέχονται λοιπόν ότι το παιδί τους έχει φύγει από τη ζωή. Τα χρόνια περνούν, ο παππούς της Ιωάννας πεθαίνει (ο οποίος ήταν και ο αρχηγός της οικογένειας και λάμβανε τις αποφάσεις) με αποτέλεσμα η ιστορία να τελειώσει εκεί, εκτός από τη μητέρα της μικρής που πονάει και δεν ξεχνάει τον «χαμό» του παιδιού της και πάνω στο θρήνο της καίει όλα τα αντικείμενα της κόρης της συμπεριλαμβανομένου και των φωτογραφιών της.

Μετά από χρόνια ο αδερφός της Ιωάννας, Κωνσταντίνος Φούντας γνωστός καθηγητής στον Τύρναβο, σύμφωνα με το tirnavospress.gr μαθαίνει τις λεπτομέρειες της ιστορίας και αρχίζει να ψάχνει τη χαμένη του αδερφή. Προφανώς δεν πιστεύει ότι η αδερφή του έχει πεθάνει γιατί από την αρχική έρευνα ανακαλύπτει ότι η μικρή Ιωάννα Φούντα έχει πάρει εξιτήριο από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας στις 17 Αυγούστου 1963. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι την παρέλαβε κάποιος άγνωστος για την οικογένεια, κάτοικος Αθηνών.

Τρείς μέρες μετά στις 21 Αυγούστου 1963, ο θάνατος της μικρής Ιωάννας βεβαιώνεται από έναν γιατρό του νοσοκομείου χωρίς άμεσα να έχει ενημερωθεί η οικογένεια της. Η πιο περίεργη ανακάλυψη είναι ότι η κηδεία της γίνεται στην Αθήνα δημόσια δαπάνη ενώ λίγες μέρες πριν η Ιωάννα είχε πάρει εξιτήριο.

Κατά την διάρκεια της προσωπικής του έρευνας βρίσκει το πρώτο εμπόδιο αφού το νοσοκομείο της Αθήνας αρνείται πεισματικά να του δώσει τον ιατρικό φάκελο της αδερφής του αλλά και τα στοιχεία για την νοσηλεία της, την θεραπεία της και τον υποτιθέμενο θάνατό της.

Ο Κωνσταντίνος Φούντας έχει την πεποίθηση ότι η αδερφή του ζει και ίσως είναι θύμα κάποιας παράνομης πράξης υιοθεσίας ή ακόμα και παράνομης πώλησης σε κάποια οικογένεια στο εξωτερικό.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Βοήθεια, σκοτώνουν τον πατέρα μου»-Tι φώναζε η ανήλικη κόρη του θύματος στον Άγιο Παντελεήμονα
«Μπήκα μπροστά για να μην κάνει κακό στα παιδιά και με πυροβόλησε»-Τι είπε η 45χρονη στους αστυνομικούς
Η κ. Παναγιώτα της σπαρακτικής φωτογραφίας από τις φωτιές του 2021 είδε το χωριό της να βυθίζεται στη λάσπη
Μαρτυρίες από τη δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα-«Άκουσα να φωνάζει ''φονιά, σκότωσες τον πατέρα μου''»
Αρματοφόρο που συμμετείχε στον «Παρμενίωνα» παρέσυρε και σκότωσε 70χρονη στην Ελλάδα
Διασκέδαζε με φιλικό ζευγάρι, τσακώθηκαν και τους πυροβόλησε-Συνελήφθη ηλικιωμένος στην Ελλάδα
Οι εικασίες του πατέρα της 50χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο σε κρεοπωλείο-«Έχει διακόπτη ασφαλείας»
Τρόμος για 19χρονη στη Θεσσαλονίκη-Άνδρας τη μαχαίρωσε στη μέση του δρόμου και τράπηκε σε φυγή
Κάνναβη αξίας 45.000 ευρώ και χασισόδεντρα ύψους έως... 3 μέτρων βρέθηκαν σε στάβλο στην Ελλάδα
Η τελευταία ανάρτηση της 50χρονης που διαμελίστηκε στο κρεοπωλείο μπροστά στα μάτια της κόρη της