Στο κελί για 4,5 χρόνια η λογίστρια που υπεξαίρεσε 315 χιλιάδες-Έδωσε το σπίτι της για να ξοφλήσει

Ούτε το γεγονός ότι παραδέχθηκε αμέσως τη διάπραξη των αδικημάτων, ούτε το γεγονός ότι παραχώρησε τη διώροφη οικία της στην εταιρεία από την οποία υπεξαίρεσε 315 χιλιάδες ευρώ, ήταν αρκετά, έτσι ώστε να μην επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσερισήμισι χρόνων στην 58χρονη που εργαζόταν ως υπεύθυνη του λογιστηρίου στη Λεμεσό.

Σε χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, ανακοινώθηκε στην κατηγορούμενη η ποινή της για τα αδικήματα της πλαστογραφίας επιταγών, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η 58χρονη συνελήφθη τον Αύγουστο του 2021, όταν καταγγέλθηκε από την εργοληπτική εταιρεία στην οποία εργαζόταν από το 2008. Η 58χρονη παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε πέραν των 270 επιταγών μεταξύ Αυγούστου 2019 και Αυγούστου 2021, συνολικού ύψους 315 χιλιάδων ευρώ, τις οποίες εξαργύρωνε είτε η ίδια από τραπεζικά ιδρύματα, είτε έστελνε υπαλλήλους ταχυμεταφορών, στους οποίους εξέδιδε τις επιταγές για λογαριασμό τους και της έδιναν τα χρήματα.

Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη, η 58χρονη παραδέχθηκε την ενοχή της, ενώ συνεργάστηκε πλήρως με τις Αρχές, την ίδια ώρα που παραχώρησε το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που είχε στο όνομα της, την μονοκατοικία της οικογένειας στη Λεμεσό, ως αποζημίωση στην εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Επιπλέον το Κακουργιοδικείο αναφέρθηκε στις προσωπικές συνθήκες της κατηγορούμενης, υποδεικνύοντας μεταξύ άλλων, πως αυτή πιέστηκε από την οικογένεια της για οικονομική βοήθεια και μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στην υπεξαίρεση των χρημάτων.

Το Κακουργιοδικείο αφού αναγνώρισε μια σειρά από ελαφρυντικά, όπως το λευκό ποινικό της μητρώο, το γεγονός ότι είναι χήρα εδώ και αρκετά χρόνια, τις προσωπικές της συνθήκες, αλλά και πως ότι από το 2008 μέχρι το 2021, που εργαζόταν στον συγκεκριμένο όμιλο εταιρειών που την κατήγγειλε, δεν υπέπεσε σε κανένα ανάλογο παράπτωμα και της επέβαλε ποινές, τριών ετών, δύο ετών και άλλων τεσσερισήμισι ετών, οι οποίες συντρέχουν.

Δειτε Επισης

BINTEO: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας
Οδηγός έχασε τον έλεγχο και ακινητοποιήθηκε το όχημα του στο χείλος γκρεμνού
Σηκώνουν ανάστημα στο bullying-Οι ποινές για εκφοβισμό σε σχολεία, στρατό και εργασία
Επιχείρησε να στείλει πακέτο κάνναβης στο εξωτερικό και τον... πρόδωσε η μυρωδιά
Εργάτες καταπλακώθηκαν από όγκους χώματος και κατέληξαν σε χαντάκι
Γέμισε χαλίκια o δρόμος στη Λεωφόρο Λεμεσού μετά τα φώτα Καλησπέρα-Η ενημέρωση της Αστυνομίας
Nέα άφιξη μεταναστών ανοιχτά της Λάρνακας-Εντοπίστηκαν από Ιταλικό πολεμικό πλοίο
Στις φλόγες όχημα στον Στρόβολο
Καταζητεί 48χρονο για υπόθεση βιαιοπραγίας στην Αμμόχωστο η Αστυνομία (pic)
Συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές-Δύο δεσμοφύλακες στο Νοσοκομείο