Φθάνουν αδέσποτοι σκύλοι στην Αθηένου από τα κατεχόμενα-«Τεράστιο πρόβλημα»

Τεράστιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αθηένου με τους αδέσποτους σκύλους που κυκλοφορούν στην περιοχή, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος, Κυριάκος Καρεκλάς.

Πρόσθεσε ότι «στον Δήμο υπάρχει ένα καταφύγιο σκύλων, το οποίο όμως είναι υπέρπληρες. Ωστόσο, αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι δεν τοποθέτησαν μικροτσίπ στα ζώα τους, τους αφήνουν δεμένους έξω από το καταφύγιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρότατο και τεράστιο πρόβλημα, αφού οι λειτουργοί του Δήμου θα πρέπει να τους παραλάβουν για να τους ταΐσουν και να τους περιποιηθούν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος είπε πως «ο κόσμος φοβάται από τους αδέσποτους σκύλους, αρκετοί από τους οποίους κυκλοφορούν στους δρόμους. Ο Δήμος έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για την ασφάλεια των κατοίκων, ωστόσο με το καταφύγιο σκύλων να είναι υπέρπληρες, δημιουργείται πρόβλημα στο πού θα τοποθετηθούν αυτά τα ζώα».

Πρόσφατα, συνέχισε, «συζητήσαμε το θέμα με τον Δήμαρχο Λάρνακας, ο οποίος ανέφερε πως θα συγκαλέσει σύντομα σύσκεψη με όλους τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της επαρχίας, προκειμένου να εξεταστεί η δημιουργία περιφερειακού καταφυγίου σκύλων, ούτως ώστε όλοι οι Δήμοι να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει. Το Υπουργείο Γεωργίας έχει ειδικό σχέδιο, βάση του οποίου χρηματοδοτεί με ορισμένο χρηματικό ποσό τη δημιουργία Περιφερειακού καταφυγίου σκύλων».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρεκλάς απάντησε πως «οι σκύλοι που αφήνονται έξω από το Καταφύγιο δεν φέρουν μικροτσίπ, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μετέφεραν τα ζώα σε κτηνιάτρους για να τους τοποθετήσουν. Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηένου, ενώ το Κρατικό Κτηνιατρείο μας είχε αναφέρει πως Λειτουργοί του μπορούν να τοποθετήσουν δωρεάν μικροτσίπ σε 50 περίπου αδέσποτους σκύλους, ούτως ώστε να γίνεται έλεγχος των ζώων».  

Ερωτηθείς κατά πόσον στην ακριτική Αθηένου υπάρχει πρόβλημα από αδέσποτους σκύλους που φτάνουν από τις κατεχόμενες περιοχές, ο κ. Καρεκλάς απάντησε θετικά και πρόσθεσε πως «τα τελευταία χρόνια είχαμε το φαινόμενο της παρουσίας ζώων από τις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές της Κύπρου, οι οποίοι μάλιστα ήταν πολύ επιθετικοί. Οι σκύλοι προκαλούσαν ζημιές σε φάρμες Αθηενιτών και κατασπάραζαν αρκετά ζώα τα οποία έβρισκαν οι ιδιοκτήτες τους νεκρά».

Για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, συνέχισε «ζητήσαμε τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα και έγινε κατορθωτό να εξαλείψει το ζήτημα που αντιμετωπίζαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ελπίζουμε να μην προκύψει φέτος το φαινόμενο αυτό ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορηθεί για την έλευση αδέσποτων σκύλων από τις κατεχόμενες περιοχές» κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ψηλή η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το Σάββατο-Μέχρι την Πέμπτη στην Κύπρο η Coral
Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων, επιλέγουν Social Media-Διαφορετικές προτεραιότητες
Συνεχίζεται η επέλαση της Coral-Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση, στους -10 η θερμοκρασία το βράδυ
Κρίσιμες συναντήσεις στο ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες
Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»
BINTEO: Δείχνει τα δόντια της η Coral-Νυφάδες χιονιού και χαλάζι σε διάφορες περιοχές (Pics)
«Μάνα και γιοι, η μοίρα τους ένωσε στη ζωή και την αιωνιότητα»-Κηδεύτηκαν άλλοι τρεις ήρωες της εισβολής
Καταδικάζει τον τρόπο αντιμετώπισης και παράδοσης σορών ομήρων από Χαμάς το ΥΠΕΞ της Κύπρου
Στη Γερμανία ηπατολόγος από Κύπρο για εκπαίδευση