Στο Ισραήλ για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει την Τετάρτη στο Ισραήλ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει συνομιλίες με την ανώτατη ηγεσία της χώρας.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για το Ισραήλ το απόγευμα της 10ης Μαΐου και την ίδια μέρα θα επισκεφθεί το Κέντρο Ειρήνης και Καινοτομίας Peres στο Τελ Αβίβ. Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ.

Το πρωί της 11ης Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ Isaac Herzog.

Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, όπου θα έχει σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών τους.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου και του Πρωθυπουργού στα ΜΜΕ.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Κνεσέτ Amir Ohana.

Νωρίς το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου θα παραστεί σε ειδική τελετή μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψης του.

Κατά την επίσκεψη του στο Yad Vashem, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφέρει στο Μουσείο αρχειακό υλικό που αφορά τους Εβραίους που φιλοξενήθηκαν στην Κύπρο και μέσω της μετέβησαν στο Ισραήλ, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από όπου, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’, θα μεταβεί για Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Ισραήλ οι  Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 11ης Μαΐου.

Δειτε Επισης

Επίτροπος Σούιτσα: Η ΕΕ θα βοηθήσει τους εμπλεκόμενους να τον υλοποιήσουν τον GSI
Ενώπιον της ΚΣΣΕ έθεσε «βουλευτής» το θέμα των μεικτών γάμων
Ανέκαθεν σταθερός παραστάτης των Αρμενίων η Κύπρος
Σαφές μήνυμα Γεραπετρίτη στην Άγκυρα-Η ηλεκτρική διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου συνάδει με το διεθνές δίκαιο
Η Βουλή καταδίκασε κάθε προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος
Συζήτησαν για τη Γενεύη Τατάρ και Γιλμάζ και κατέληξαν στα... δύο κράτη
Παπαναστασίου: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους παίκτες για GSI-«Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό project»
Κλειδί η ηγεσία της Κύπρου στην περιοχή, δηλώνει η Επίτροπος Σούιτσα καθ'οδόν προς το νησί μας
Συνέχισαν τη συζήτηση επί των έξι θεμάτων οι διαπραγματευτές και συζήτησαν ημερομηνίες
Εξακολουθεί να εκδηλώνεται ενόχληση στα κατεχόμενα για τις διπλωματικές σχέσεις με τουρκογενή κράτη