Ξεκαθαρίζει ο Αιμιλιανίδης-«Δεν μπορεί να προσληφθεί γραμματειακό προσωπικό έξω από τις διαδικασίες»

Παρέμβαση σε ό,τι αφορά την πρόσληψη 19χρονης στο Υφυπουργείο Τουρισμού έκανε ο γνωστός νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, διευκρινίζοντας άλλη μία παράμετρο του θέματος.

Αν και η Κυβέρνηση επίσημα δεν ξεκαθάρισε ποια θα είναι τα καθήκοντα της φοιτήτριας, δημιουργείται η εντύπωση πως τελικά δεν προσλήφθηκε ως σύμβουλος αλλά ως γραμματειακό προσωπικό. Τη θέση αυτή υποστήριξε δημόσια και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Σενέκης.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον κ. Αιμιλιανίδη, «από το 2016 ισχύει ειδική νομοθεσία για διορισμό συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στον δημόσιο τομέα, πότε γίνεται, πως γίνεται και από ποια επιτροπή. Δεν μπορεί να προσληφθεί "γραμματειακό προσωπικό" έξω από τις διαδικασίες του νόμου με κύρωση ακυρότητα και να πληρώσει ο διορίζων προσωπικά τον μισθό».

Επίσης, ανέφερε ο έγκριτος νομικός, «στην απουσία ειδικότερου νομοθετικού πλαισίου για διορισμό συμβούλων η γενική νομοθεσία του 2016 μπορεί να τύχει επίκλησης και να θέσει πλαίσιο εφαρμογής του προϋπολογισμού».

«Αυτονόητα θα έπρεπε να υπάρξει από χθες επίσημη ανακοίνωση από πλευράς κυβέρνησης για το θέμα που να ξεκαθαρίζει το καθεστώς και σκεπτικό διορισμού», τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε κάτι τέτοιο, παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίζει απλώς ότι «τίποτα δεν θα γίνει που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας».

Δειτε Επισης

Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»
Άνοιξαν πυρ κατά οχήματος 64χρονης στη Λεμεσό-Ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας της
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών
Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών μετά το τροχαίο με λεωφορείο στα κατεχόμενα
Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Βρέθηκε βρέφος σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο-Προσήχθη η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του
Όρισε συνέδριο για τις 14 Ιουνίου η ΔΗΠΑ-Επικαιροποιεί θέσεις και χαράζεται πολιτική
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες με τον μητροκτόνο μετά τη δολοφονία–Οι πόζες του 21χρονου στα social media
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας