Ακμάζουσα και μη ελεγχόμενη η πορνεία-Όσα ανέδειξε η δολοφονία και τα ερωτήματα για χειρισμούς

Την ανεξέλεγκτη και μη ελεγχόμενη κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, σε σχέση με την πορνεία και τις ερωτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από αλλοδαπές γυναίκες, καταδεικνύει η στυγερή δολοφονία της 35χρονης στη Γερμασόγεια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αφού από τις έρευνες των Αρχών διαφαίνεται πως η άτυχη γυναίκα, παρείχε τέτοιες υπηρεσίες μέσω τρίτου προσώπου, κάτι που απαγορεύεται από τον Νόμο.

Συγκεκριμένα, η άτυχη 35χρονη η οποία κατάγεται από την Ουκρανία και κατέληξε στην Κύπρο μετά τον πόλεμο, με το καθεστώς της Συμπληρωματικής Προστασίας, έκλεινε τα ραντεβού της, μέσω συμπατριώτισσας της, 30 ετών επίσης από την Ουκρανία, η οποία κατείχε τον αριθμό τηλεφώνου, στον οποίο μπορούσε κανείς να την εντοπίσει, μέσω των αγγελιών σε γνωστή πλατφόρμα πώλησης προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πωλούσε το θύμα σε πλατφόρμα η 30χρονη «φίλη» της-Της έκλεινε ραντεβού, της έδινε 50 ευρώ

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να εντοπίσει εκατοντάδες τέτοιες αγγελίες, οι οποίες απευθύνονται σε άντρες που επιθυμούν να πληρώσουν για να απολαύσουν ερωτικές υπηρεσίες από αλλοδαπές. Κανείς όμως δεν μπορεί να διασφαλίσει, ότι πίσω από τις συγκεκριμένες αγγελίες, βρίσκονται κυκλώματα, ή μαστροποί που εκμεταλλεύονται γυναίκες, οι οποίες ήρθαν στην Κύπρο, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αντιθέτως, από την έρευνα προκύπτει ότι πολλές από αυτές τις αγγελίες, παραπέμπουν στον ίδιο αριθμό τηλεφώνου, γεγονός που επιβεβαιώνει πως κάποιος κεντρικά, ελέγχει με ποιον συναντώνται οι συγκεκριμένες γυναίκες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η 30χρονη έκλεισε το ραντεβού της 35χρονης με τον 25χρονο Τούρκο για ερωτικές υπηρεσίες, μετά από αγγελία σε συγκεκριμένο ιστότοπο αγγελιών. Σημειώνεται πως το τηλέφωνο της αγγελίας, το κατείχε η ίδια και ενημέρωσε την 35χρονη για το ραντεβού της. Το βράδυ όταν η 35χρονη δεν επικοινώνησε μαζί της, μετέβη στο διαμέρισμα το οποίο η ίδια ενοικίασε και μαζί με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, εισήλθε στο διαμέρισμα και βρέθηκε ενώπιον του αποτρόπαιου θεάματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα στοιχεία στην εξίσωση της δολοφονίας της 35χρονης-Συνελήφθη η φίλη της

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκρή 35χρονη, δεν ήταν η μόνη γυναίκα στην οποία έκλεινε ραντεβού η 30χρονη, αφού φαίνεται να υπάρχει και τρίτη κοπέλα που εργαζόταν ως συνοδός και στην οποία έκλεινε ραντεβού. Αυτή η γυναίκα, αναμένεται να κληθεί για κατάθεση, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί το καθεστώς, κάτω από το οποίο οι συγκεκριμένες γυναίκες εκδίδονταν και ποιο ήταν το κέρδος της 30χρονης που τελεί υπό κράτηση από χθες.

Εξάγεται δηλαδή το συμπέρασμα πως η 30χρονη που συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση για τέσσερις ημέρες, λειτουργούσε ως μαστροπός της 35χρονης που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του Τούρκου, ο οποίος παρουσιάζεται από τις αρχές ως ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας.

Σημειώνεται πως η 30χρονη κατηγορείται με την κατηγορία «εκμετάλλευση πορνών και επίμονη άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς», η οποία σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα είναι πλημμέλημα και υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη.

Στο μεταξύ, την υπόθεση της 30χρονης που τελεί υπό κράτηση, διαχειρίζεται ο αστυνομικός σταθμός Γερμασόγειας και όχι το ΤΑΕ Λεμεσού, το οποίο χειρίζεται την υπόθεση φόνου. Θα περίμενε κανείς μια τέτοια υπόθεση, η οποία φαίνεται να έχει αρκετές προεκτάσεις, θα τύγχανε χειρισμούς, όχι μόνο από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, αλλά και από το Τμήμα Εμπορίας Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας. Ωστόσο χθες στο Δικαστήριο, η 30χρονη έφτασε συνοδευόμενη από αστυνομικούς του τοπικού σταθμού της Γερμασόγειας, οι οποίοι καλούνται με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουν να διερευνήσουν μια σοβαρή υπόθεση. Την ώρα δηλαδή που τα μέλη ενός μικρού τοπικού αστυνομικού σταθμού, έχουν αντιμετωπίσουν άλλες τόσες υποθέσεις, καλούνται να διαχειριστούν, μια υπόθεση, που ενδεχομένως να κρύβει πολύ περισσότερα και χρειάζεται εξειδικευμένη διαχείριση, αφού δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το θύμα της δολοφονίας, να ήταν θύμα εμπορίας προσώπων.

Κι αυτό διότι η ίδια η ύποπτη ανέφερε πως της έκλεινε ραντεβού και από τις εισπράξεις της έδινε πενήντα ευρώ. Εξάλλου στο Δικαστήριο αναφέρθηκε και η εμπλοκή άλλης γυναίκας, κάτι που ενδεχομένως θα έπρεπε να αναγκάσει την Αστυνομία, να διευρύνει τις εξετάσεις της, σε σχέση με τις γυναίκες που συνεργάζονταν.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, στο πλαίσιο των ερευνών θα γίνει και έλεγχος για ανεύρεση στοιχείων και σε γνωστή πλατφόρμα πώλησης προϊόντων με σκοπό να ανευρεθεί ο εγγεγραμμένος κάτοχος της σελίδας που χρησιμοποιούσε η ύποπτη για διευθέτηση των ραντεβού.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες σελίδες, με εκατοντάδες αγγελίες γυναικών που προσφέρουν υπηρεσίες συνοδού, με ό,τι περιλαμβάνει ο συγκεκριμένος όρος, οι οποίες φαίνεται είτε να αγνοούνται, είτε να μην τυγχάνουν ελέγχου από τις Αρχές, από τι στιγμή που φαίνεται πως για τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης, δεν υπάρχουν στοιχεία ενώπιον της Αστυνομίας. Το πλέον κρίσιμο ζήτημα που αναζητεί απαντήσει τη δεδομένη στιγμή, είναι αν υπάρχουν κυκλώματα, τα οποία εκμεταλλεύονται τις συγκεκριμένες γυναίκες και λειτουργούν ως μαστροποί, κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας, αφού στις αγγελίες οι αλλοδαπές, παρουσιάζονται ως ανεξάρτητες και μη ενταγμένες σε οποιαδήποτε οργανισμό που τις διαχειρίζεται, όπως συνέβαινε παλαιότερα με τους οίκους ανοχής και τα καμπαρέ.

Σε ό,τι αφορά τον φερόμενο δράστη της υπόθεσης, αυτός παραμένει άφαντος, αφού μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, ενώ δεν αποκλείουν αυτός να διέφυγε στα κατεχόμενα από μη ελεγχόμενο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 35χρονης-Πολύωρη η διαδικασία της νεκροτομής

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»