Το Κυπριακό και η εσωτερική διακυβέρνηση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Αννίτας

Κυπριακό και εσωτερική διακυβέρνηση συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, η οποία δήλωσε ότι το πρωί έστειλε στους ομολόγους της των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ αλλά και στους προέδρους του ΕΛΚ, επιστολή ενημερώνοντας για τις εξελίξεις γύρω από το Βαρώσι. Τους καλεί, δήλωσε, «να υπερασπιστούν το δίκαιο και τη νομιμότητα.

Η κ. Δημητρίου πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε για τις ενέργειες και τα διαβήματα στα οποία προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά και τα όσα αφορούν τις περιουσίες στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, αλλά ενημέρωσε και η ίδια για τις ενέργειες της Βουλής αλλά και του κόμματός της για το ίδιο θέμα. «Συμφωνούμε στον στόχο της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων, της κινητικότητας, της αξιοποίησης κάθε βήματος κι ευκαιρίας όχι μόνο για ενημέρωση, αλλά και για ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων», είπε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέφερε η κ. Δημητρίου, την ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε πρόσφατα και ποιες ενέργειες δρομολογούνται. «Σημασία έχει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλες και όλοι έχουμε ευθύνη και ως πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ως άτομα, να υπηρετήσουμε τον στόχο της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι και η ουσία των δικών μας πρωτοβουλιών», πρόσθεσε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι συζητήθηκαν επίσης θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, όπως νομοσχέδια που επίκειται να κατατεθούν στη Βουλή, «αλλά και κάποιοι χειρισμοί για τους οποίους καταθέσαμε τη δική μας άποψη».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ΔΗΣΥ έχει δηλώσει αντιπολίτευση, αλλά στη Βουλή θα χρειαστούν και ψήφοι από τον Συναγερμό για να περάσουν κάποια νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η κ. Δημητρίου είπε ότι αυτή η συζήτηση έχει λήξει και θέλουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν το έργο και της πορεία τους ως κόμμα. «Πολιτικές θέσεις καταθέτουμε και υπεύθυνη πολιτική παράταξη παραμένουμε. Νομίζω έχετε ήδη διαπιστώσει ότι εκεί που συμφωνούμε το λέμε, εκεί που διαφωνούμε το λέμε και βγαίνουμε πιο έντονα μέσω της δικής μας τεκμηρίωσης και επιχειρηματολογίας. Κι έτσι θα συνεχίσουμε».

Τα ισοζύγια και οι συζητήσεις στη Βουλή, συνέχισε, «εναπόκειται και στην ίδια την κυβέρνηση. Αυτό το στοίχημα, εγχείρημα ήταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση, εμφανίζεται και τώρα. Γι αυτό χρειάζεται να υπάρχει διάλογος, επικοινωνία για να μπορέσουμε να συγκεράσουμε όχι μόνο απόψεις, αλλά να έχουμε την πρέπουσα ενημέρωση που χρειάζεται». Για να μπορούν, πρόσθεσε, να καταθέτουν έγκαιρα τις θέσεις τους. Κρίνονται και από τον κόσμο, συνέχισε, λέγοντας ότι έχουν θέσεις αρχών που δεν αλλάζουν στην οικονομία, το Κυπριακό, την κοινωνική πολιτική κ.ά. «Θεωρούμε τον ρόλο μας πολύ ουσιαστικό, ειδικά τη δεδομένη στιγμή με όλα αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε».

Ερωτηθείσα αν θα εγκρίνουν νομοσχέδια εφόσον ικανοποιηθούν, η Αννίτα Δημητρίου απάντησε ότι αυτό κάνουν όλοι οι Βουλευτές και κληθείσα να πει ποια νομοσχέδια θεωρεί ως τέτοια, ανέφερε την κατάργηση της φορολογίας στα καύσιμα, όπου ο ΔΗΣΥ – είπε – κατέθεσε τροπολογία που υιοθετήθηκε ομόφωνα. Αναφέρθηκε επίσης σε νομοσχέδια που επίκειται να κατατεθούν, όπως «γύρω από το ζήτημα των κυρώσεων». Όλα αυτά θα τα δούμε και θα τα εξετάσουμε στη βάση αρχών και μόνο, κατέληξε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Οι G7 καταδίκασαν ομόφωνα την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Έκκληση ΗΠΑ σε Ισραήλ για αποφυγή κλιμάκωσης-Φόβος για σοβαρό πλήγμα σε εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων
Κριτική ΑΚΕΛ σε ΠτΔ για Μεταναστευτικό-«Απλώς θα πολλαπλασιάσει τις εκκρεμούσες αιτήσεις
Επικοινωνία Μπορέλ με το υπουργό Εξωτερικών του Ιράν-Καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ
Ανέκοψαν για έλεγχο ανήλικους και τους τσάκωσαν με δεκάδες κροτίδες
Νέο βίντεο από τον ισραηλινό στρατό δείχνει το σύστημα αναχαίτισης των drones
Επικοινωνία ΠτΔ με Φον ντερ Λάιεν, μπαίνει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής η διαχείριση του μεταναστευτικού
Τι θα συμβεί αν το Ισραήλ δεν ακούσει τις ΗΠΑ-Τα αντίποινα μπορεί να τινάξουν τα πάντα στον αέρα