Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο της 59χρονης Ανθούλλας-Λήφθηκαν καταθέσεις από γιατρούς

Η Αστυνομία διερευνά καταγγελία για φερόμενη ιατρική αμέλεια, που αφορά τον θάνατο της 59χρονης, Ανθούλλας Σάντη, από την επαρχία Λάρνακας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου.

Πρόσθεσε ότι «στις 3 Μαΐου έγινε καταγγελία στην Αστυνομία για τον θάνατο γυναίκας ηλικίας 59 ετών, στην επαρχία Λάρνακας, που επήλθε στις 27 Απριλίου. Οι οικείοι της 59χρονης είχαν εξασφαλίσει πιστοποιητικό για τα αίτια θανάτου της, χωρίς προηγουμένως να διενεργηθεί νεκροτομή και προχώρησαν στην ταφή».

Ωστόσο, συνέχισε, «μετά την καταγγελία των οικείων της, οι ανακριτές προχώρησαν άμεσα στην εκταφή της σορού, με βάση διάταγμα δικαστηρίου. Ακολούθησε η νενομισμένη νεκροτομή, η οποία δεν κατέδειξε τα αίτια θανάτου της γυναίκας, ενώ έχουν παραλειφθεί κάποια δείγματα από τη σορό, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «εν αναμονή των αποτελεσμάτων αυτών των εξετάσεων, η Αστυνομία προχωρεί σε διερεύνηση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας, θα υπάρξει συνεργασία και με το Υπουργείο Υγείας για να διοριστεί ιατρικός λειτουργός».

Σε άλλη ερώτηση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απάντησε πως «οι ανακριτές έχουν παραλάβει τον Ιατρικό Φάκελο της γυναίκας από το Νοσοκομείο, στο οποίο είχαν κληθεί ορισμένοι γιατροί για να την εξετάσουν. Με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού των Ιατρικών Υπηρεσιών, οι ανακριτές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα που σχετίζονται με την ιατρική αμέλεια που καταγγέλθηκε στην Αστυνομία», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Συνελήφθη ο διαβόητος ναρκέμπορος «El Fito»-Είχε διατάξει τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου το 2023
Μετά το Ιράν, Τραμπ και Νετανιάχου συμφώνησαν να τελειώσουν και τον πόλεμο στη Γάζα σε δύο εβδομάδες
Διευκρινίσεις από Citroën με ελαττωματικό αερόσακο ΤΑΚΑΤΑ αναμένει το ΤΟΜ
Θεσπίζεται πλαίσιο παροχής υπηρεσιών κοινοτικής νοσηλευτικής και μαιευτικής
Την ετοιμότητα της Κύπρου να αναλάβει ρόλο στη Μ. Ανατολή τόνισε ο ΠτΔ στην ΕΕ-Ειδική προσθήκη στα συμπεράσματα για άμυνα
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια, απομακρύνθηκαν πολίτες (pics)
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός 100 εκατομμυρίων για κουρεμένους-Αρχίζει η καταβολή αποζημιώσεων
Κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 προϊόντα μαϊμού από κατάστημα στην Πάφο
Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος-«Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως η πρόοδος στα ευρωτουρκικά περνά από το Κυπριακό»