Σάλος με τον διορισμό 19χρονης, έντονες επικρίσεις κατά Κυβέρνησης-Πώς απαντά ο Πρόεδρος

Τίποτα δεν θα γίνει που θα ξεφεύγει τα πλαίσια της νομιμότητας, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να τοποθετηθεί για τον σάλο που προκλήθηκε, σε σχέση με τον διορισμό 19χρονης φοιτήτριας ως σύμβουλος του υφυπουργού Τουρισμού, ενώ την ίδια ώρα ύψωσε ασπίδα προστασίας γύρω από τη νεαρή, αναφέροντας πως δεν πρέπει να υπάρχει κανιβαλισμός.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος ανέφερε πως, «τίποτα μα τίποτα δεν θα γίνει που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας, γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Από εκεί και πέρα εάν υπάρχει οποιαδήποτε κρητική, η οποία είναι καλοδεχούμενά θα πρέπει να γίνεται στην Κυβέρνηση και στην Εκτελεστική Εξουσία και να μη κανιβαλισμός εναντίον ατόμων. Επιτέλους, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί. Η κρητική είναι ευπρόσδεκτη, είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «επαναλαμβάνω, τίποτα που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας δεν πρόκειται να γίνει. Είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα. Επί όλων των πτυχών που άπτονται κανονισμών και νομοθεσιών».

Κουνάει το δάκτυλο σε Χριστοδουλίδη ο ΔΗΣΥ-«Άγνοια των νόμων»

Σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι, «δυστυχώς, λυπούμαστε πραγματικά που διαπιστώνουμε ότι μέσα από άκομψους χειρισμούς, προχειρότητα και άγνοια των νόμων και αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση έχει εκθέσει έναν νέο άνθρωπο.

Επαναλαμβάνουμε, όπως είχαμε τοποθετηθεί και για τον άστοχο διορισμό στην ΕΔΥ, η κυβέρνηση οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεχτική».

Κάλεσμα ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση να ανακαλέσει τον διορισμό

Το ΑΚΕΛ κάλεσε την Κυβέρνηση, να ανακαλέσει τον διορισμό της 19χρονης ως σύμβουλο του υφυπουργού Τουρισμού.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αριστεράς αναφέρει ότι, «ο διορισμός 19χρονης φοιτήτριας, χωρίς πτυχίο, στη θέση του συμβούλου-συνεργάτη του Υφυπουργού Τουρισμού συνιστά πρόκληση προς το σύνολο της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει ποια προσόντα ή εμπειρία διαθέτει το εν λόγω πρόσωπο για να διοριστεί για τη συγκεκριμένη θέση».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Κουκουμάς σημειώνει ότι, «το γεγονός ότι οι Υπουργοί πρέπει να έχουν την ευχέρεια να επιλέγουν πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους για τη θέση του συνεργάτη τους, δεν σημαίνει ότι δικαιούνται να περιφρονούν τη λογική και τη νοημοσύνη των πολιτών. Άλλωστε, αυτή η απόφαση παραβιάζει ακόμα και το πλαίσιο που θέσπισε, μετά από πολλές πιέσεις, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο οποίο συμμετείχε και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το πλαίσιο εκείνο προβλέπει ότι οι σύμβουλοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και να κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι, «με τη φόρα που πήρε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όχι μόνο θα συνεχίσει αλλά προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τον προκάτοχό του στην ημετεροκρατία. Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον συγκεκριμένο διορισμό».

«Μπορείς να κλέβεις εκατομμύρια αλλά είναι εγκληματικό να διοριστείς»

Ασπίδα σε σχέση με τον διορισμό 19χρονης χωρίς πτυχίο στη θέση συμβούλου του Υφυπουργού Τουρισμού ύψωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Σενέκης, σχολιάζοντας τις προερχόμενες από την αντιπολίτευση επικρίσεις και στρέφοντας τα πυρά του στο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.

Σε ανάρτησή του, ο βουλευτής Αμμοχώστου κατήγγειλε πως «οι κομματικοί μηχανισμοί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ασελγούν επί της προσωπικότητας μιας νέας κοπέλας, για να εξυπηρετήσουν πρόσκαιρες μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

«Γιατί στην Κύπρο μπορείς να τα παίρνεις από τη FOCUS του Βγενόπουλου, να κλέβεις εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο προνοίας των υπαλλήλων της CYTA, τα οποία κατέληξαν σε κομματικά ταμεία και σωματεία (βλ. σκάνδαλο Δρομολαξιάς), και να παίρνεις "εισφορές" δεκάδων χιλιάδων ευρώ από απατεώνες, που ήθελαν τη στήριξη της κυβερνητικής παράταξης για να πάρουν "χρυσά διαβατήρια", αλλά είναι "εγκληματικό" να διοριστείς αν είσαι 19 χρονών...», σχολίασε ο κ. Σενέκης.

Σημειώνεται ότι, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ελεγκτική Υπηρεσία με ανακοίνωση χαρακτήρισε την πρόσληψη «πρόδηλα παράνομη και καταχρηστική» και προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση που διενεργηθεί δαπάνη έναντι τέτοιου διορισμού, θα υποβάλει καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για εξέταση ενδεχομένου διάπραξης του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας.

«Κύριε υφυπουργέ μην την ''θάψετε'' επαγγελματικά πριν καν ξεκινήσει»

«Η Κύπρος έχει νέο παιδί θαύμα! Είναι η 19χρονη φοιτήτρια, άνευ πτυχίου, σύμβουλος του υφυπουργού Τουρισμού. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω το όνομα της κ. Υφυπουργέ μην την ''θάψετε'' επαγγελματικά πριν καν ξεκινήσει. Είναι καραμπινάτη προεκλογική εξόφληση. Αντίθετα λέγατε όμως πριν».

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο