Oι τρεις ημερομηνίες ορόσημο παράδοσης των έργων-Έτσι θα αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα οδικά έργα για την παράδοση του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας, ο οποίος με την υλοποίησή του αναμένεται ότι θα βοηθήσει στα μέγιστα για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που σημειώνεται καθημερινά στην είσοδο της πρωτεύουσας και προκαλεί πονοκέφαλο στους οδηγούς τα τελευταία χρόνια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν θέσει ήδη τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των έργων, χωρίζοντας σε τρεις φάσεις τις παραδώσεις των δρόμων για την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων. Σημειώνεται, ότι ο αυτοκινητόδρομος, που άρχισε να κατασκευάζεται από το 2020, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί τέλος του 2023 και θα περιλαμβάνει τέσσερις λωρίδες διακίνησης.

Αξιοσημείωτο επίσης, είναι το γεγονός πως η πρώτη φάση, έχει κοστολογηθεί 60 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται για το τμήμα από την συμβολή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά την Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου μέχρι την συμβολή του με την Λεωφόρο Στροβόλου - Τσερίου, παρά τη Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμιας. Το έργο, περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων μήκους 7,5 χιλιομέτρων, συν δευτερεύοντες δρόμους περίπου 10 χιλιομέτρων, που θα συνδέουν το οδικό δίκτυο.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνονται δύο διασταυρώσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου με τον αυτοκινητόδρομο, μία διασταύρωση στη Βιομηχανική Περιοχή Τσερίου με το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο και ένα κυκλικό κόμβο στη Λεωφόρο Στροβόλου - Τσερίου.

72fe1c51-7e4a-44f8-ba8a-644f60a63320.width-750

Οι τρεις φάσεις παράδοσης του περιμετρικού

Τα τρία βασικά χρονοδιαγράμματα για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εξήγησε σε δηλώσεις του στον REPORTER, o μηχανικός έργου του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος ανέφερε ότι η πρώτη παράδοση θα γίνει σε λίγες μόλις ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου, όπου θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου, προς Λευκωσία με απρόσκοπτη κίνηση. «Πιο συγκεκριμένα, από Λεμεσό προς Λευκωσία, στο σημείο της εξόδου προς Χαλεπιανές, θα αποκατασταθούν οι τρεις λωρίδες».

Δεύτερη παράδοση, θα είναι ο κυκλικός κόμβος που βρίσκεται στη βιομηχανική Ιδαλίου, όπως και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου προς Λεμεσό. «Το δεύτερο βασικό χρονοδιάγραμμα, είναι ότι περί τα τέλη Μαΐου, θα δοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος της βιομηχανικής Ιδαλίου που θα υπάρχει υπόγεια διάβαση και θα δοθούν στην κυκλοφορία επίσης και οι τρεις λωρίδες προς Λεμεσό. Στην παρούσα φάση τα οχήματα που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο από Λεμεσό προς Λευκωσία, μπορούν μόνο να βγουν από την έξοδο Τσερίου. Από τα τέλη Μαΐου όμως, θα υπάρχει και η πρόσβαση από το Τσέρι, όπου τα οχήματα θα περνάνε κάτω από τον αυτοκινητόδρομο και στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν εντός του αυτοκινητόδρομου προς Λεμεσό».

Το τρίτο χρονοδιάγραμμα, αφορά ολόκληρο το έργο του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η παράδοση θα γίνει τέλος του χρόνου. «Πρόκειται για αυτοκινητόδρομο 7,5 χιλιομέτρων, τεσσάρων λωρίδων, από την συμβολή του με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά την Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου μέχρι την συμβολή του με την Λεωφόρο Στροβόλου - Τσερίου, παρά τη Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμιας».

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ο κ. Λαζάρου ανέφερε ότι, «υπάρχουν τα έργα στην Αργυρουπόλεως που άρχισε να ανακατασκευάζεται η λεωφόρος και θεωρούμε ότι θα βοηθήσει στην κυκλοφορία, ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται σε εξέλιξη και επίσης σχετικά με τα φώτα του Καλησπέρα γίνεται μελέτη για τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου, όπου θα βοηθήσει αρκετά την κυκλοφορία. Ήδη, έχουμε παρατηρήσει ότι βοηθήθηκε αρκετά η κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο της Λευκωσίας και έτσι θεωρούμε ότι και με την παράδοση των έργων, θα αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα».

ab7e260b-324d-4779-ae2b-046ec5ccc2a8.width-750

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου