Ασθενής στα κατεχόμενα μαχαίρωσε γιατρό επειδή δεν του άρεσε η θεραπεία

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τ/κ κοινότητα η χθεσινή επίθεση με μαχαίρι ενός άνδρα, εναντίον γνωστού ουρολόγου, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, με το αιτιολογικό ότι δεν του άρεσε η θεραπεία που του έδωσε. Το θέμα προβάλλεται στον τ/κ Τύπο σήμερα, με τον δράστη να αποδεικνύεται πως είχε επιτεθεί και πριν 3 ημέρες σε δικηγόρο στην Λευκωσία. Το συμβάν με τον δικηγόρο αποκάλυψε με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Πρόεδρος του τ/κ δικηγορικού συλλόγου, Χασάν Εσένταγλι.

Όπως μεταδίδεται, ο 32χρονος Τσιαγά Ερτουράν τραυμάτισε σοβαρά τον γιατρό Σαντρετίνν Τουγτζιού, ο οποίος είναι εκτός κινδύνου. Ο Εσένταγλι επέκρινε την «αστυνομία» ότι τρεις ημέρες δεν έπραξε αρκετά για τη σύλληψη του Ερτουράν, ο οποίος διέπραξε και άλλη επίθεση με μαχαίρι. Ο ουρολόγος έπεσε θύμα του 32χρονου σε ιδιωτική κλινική, όπου κλήθηκε για να τον εξετάσει, ενώ ο ίδιος εργάζεται στο «γενικό νοσοκομείο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Ο 32χρονος, μετά τη σύλληψή του, είπε ότι τον μαχαίρωσε, γιατί δεν του έδωσε την θεραπεία που ήθελε.

Έξι οργανώσεις στον τομέα της υγείας στα κατεχόμενα εξέδωσαν χθες το απόγευμα κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν την εφαρμογή «νομοθεσίας» σημειώνοντας πως "εάν υπάρχει βία, δεν θα παρέχονται υπηρεσίες υγείας». Οι έξι οργανώσεις χαρακτηρίζουν «μαύρη μέρα» την χτεσινή λόγω του συμβάντος, σημειώνοντας ότι η βία έχει πάρει φρικτές διαστάσεις στο «βορρά της Κύπρου». Καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέερχεται και καλούν τους «κυβερνώντες» να δράσουν, ώστε να ξεπεραστεί η «κοινωνική βία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)