Καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά στα νοτιοανατολικά, μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η προειδοποίηση αφορά μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, πιθανόν συνοδευόμενες από χαλάζι αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως περιοχές του εσωτερικού. Η ένταση της βροχές αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις που αρχικά πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά κατά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%
Στρατηγική για αύξηση συμμετοχής πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης
Επεκτείνεται στα γυμνάσια ο θεσμός των επιτηρητών ασφαλείας με απόφαση Υπουργικού