Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 11:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 18:00 της ίδιας μέρας, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η προειδοποίηση αφορά μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, πιθανόν συνοδευόμενες από χαλάζι αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως περιοχές του εσωτερικού. Η ένταση της βροχές αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένονται ασταθείς καιρικές συνθήκες. Στην ατμόσφαιρα σήμερα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία από αύριο σταδιακά υποχωρεί.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα πέσουν τοπικές βροχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και στα βόρεια του νησιού. Σε καταιγίδα, οι άνεμοι θα ενισχύονται και θα μεταβάλλονται, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδεχομένως να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ, ωστόσο αρχικά τοπικά θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα καταστεί τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να παραμείνει ωστόσο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Δειτε Επισης

Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Σφοδρότατες αντιδράσεις στον απόηχο του αιτήματος για σύλληψη Νετανιάχου-Σινουάρ
Επιβάτης του ελικοπτέρου ήταν ζωντανός για μία ώρα μετά τη συντριβή και προσπαθούσε να επικοινωνήσει
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού