Καβγάδισε με αστυνομικό, μπήκε στο αμάξι και σκόρπισε το θάνατο ο 21χρονος στη Σερβία

Η Σερβία συγκλονίζεται ξανά μέσα σε 48 ώρες, έπειτα από το μακελειό στο σχολείο στο Βελιγράδι.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ένας άνδρας 21 ετών άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο, μέσα από το αυτοκίνητο του, σε χωριά νοτίως του Βελιγραδίου, τις πρώτες πρωινές ώρες. O 21χρονος δράστης έχει συλληφθεί.

Πώς έγινε η τραγωδία με τους δέκα νεκρούς

Είχε προηγηθεί ένας διαπληκτισμός με έναν αστυνομικό ο οποίος δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία. Ο 21χρονος τον πυροβόλησε και σκότωσε και εκείνον και την αδερφή του αστυνομικού. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Αχρικά πυροβόλησε μια παρέα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στο χωριό Ντούμπονα, σκότωσε πέντε άτομα εκεί. Το νεαρότερο θύμα ήταν 15 ετών. Στη συνέχεια περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα τρία χωριά και σκορπούσε τον θάνατο. Εξακόσιοι αστυνομικοί και η Αντιτρομοκρατική τον περικύκλωσαν σε μία διασώδη περιοχή αλλά τους διέφυγε. Ωστόσο σήμερα (5/5) τον συνέλαβαν σε μία περιοχή 20 μέτρα μακριά από το σημείο του μακελειού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωετρικών της Σερβίας

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον φερόμενο ως δράστη του νέου μακελειού σε διάστημα δύο ημερών στη Σερβία, στο οποίο σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 14, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

«Έπειτα από μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, μέλη του υπουργείου Εσωτερικών συνέλαβαν τον Ου.Μπ., γεννηθέντα το 2002, στην περιφέρεια του Κραγκούγεβατς», στην κεντρική Σερβία, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, όπου προσθέτει ότι η έρευνα συνεχίζεται.

«Είναι ύποπτος ότι σκότωσε (…) με αυτόματο όπλο 8 ανθρώπους και ότι τραυμάτισε άλλους 14», σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρινίζει ότι όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται.

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας RTS είχε μεταδώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι τραυματίες ανέρχονταν σε 13.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος ενεπλάκη σε διένεξη στο προαύλιο σχολείου αργά χθες το βράδυ στο χωριό Ντουμπόνα, κοντά στο Βελιγράδι, και έφυγε, αλλά επέστρεψε με τουφέκι εφόδου και περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εξακολούθησε να πυροβολεί αδιακρίτως τον κόσμο μέσα από το όχημα στο οποίο επέβαινε σε άλλα δύο χωριά.

Όπως μετέδωσε το RTS, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και η αδελφή του βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

«Είναι θλιβερό, ο νεαρός αστυνομικός ήταν στην ίδια ηλικία με την κόρη μου, έχει γεννηθεί το 1998″, δήλωσε μια μεσήλικη γυναίκα στο χωριό Ντουμπόνα. “Η κόρη μου πήρε ηρεμιστικά, δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε όλη τη νύχτα, είχαν μεγαλώσει μαζί», πρόσθεσε.

Στην επιχείρηση για την σύλληψη του υπόπτου μετείχαν περίπου 600 Σέρβοι αστυνομικοί και μέλη της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας και της χωροφυλακής, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RTS, το οποίο πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι κινητοποιήθηκαν πολλές περίπολοι της αστυνομίας για να εντοπιστεί ο δράστης.

Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση για δωρεές αίματος για τους τραυματίες, σύμφωνα και πάλι με το RTS.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναμένεται να απευθυνθεί στο έθνος γύρω στις 10:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Κύπρου).

Το νέο αυτό μακελειό σημειώθηκε αργά χθες, Πέμπτη (4/5), το βράδυ σε τρία χωριά κοντά στο Μλαντένοβατς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου εξήντα χιλιομέτρων νότια του Βελιγραδίου, ενώ η χώρα είχε ήδη συγκλονιστεί από τον θάνατο σε σχολείο της πρωτεύουσας 9 ανθρώπων –8 παιδιών και του φύλακα– την Τετάρτη από τα πυρά 13χρονου.

«Είναι τρομερό για τη χώρα μας, τεράστια ήττα. Σε δύο μέρες τόσοι πολλοί (…) σκοτώθηκαν», δήλωσε άλλος κάτοικος του χωριού Ντουμπόνα.

Μετά το μακελειό στο σχολείο στο Βελιγράδι, η σερβική κυβέρνηση εισήγαγε διετή απαγόρευση στην έκδοση νέων αδειών οπλοφορίας, αναθεώρηση των υπαρχουσών αδειών και ελέγχους για τον τρόπο φύλαξης των όπλων από τους κατόχους τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέντε εκρήξεις σε στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη-Τρεις τραυματίες
Πάνω από 1 δις οι ζημιές από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι-Σχεδόν 9 στους 10 κατοίκους δεν έχουν ασφάλιση
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση