Μέτρα κατά διαδικτυακής πειρατείας αθλητικών εκδηλώσεων προτείνει η Κομισιόν

Σύσταση για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας αθλητικών και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων εμπορικής κλίμακας, όπως συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων, εξέδωσε την Πέμπτη η Κομισιόν, ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη, τις εθνικές αρχές, τους κατόχους δικαιωμάτων και τους παρόχους ενδιάμεσων υπηρεσιών να λάβουν αποτελεσματικά, ισορροπημένα και κατάλληλα μέτρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Καθώς πρόκειται για σύσταση, η Κομισιόν θα παρακολουθεί, μαζί με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) την εφαρμογή της, ενώ θα καταλήξει στους σχετικούς δείκτες για καταγραφή της προόδου πριν από το καλοκαίρι.

Με βάση τη διαδικασία παρακολούθησης, η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της σύστασης στις μη εγκεκριμένες αναμεταδόσεις αθλητικών και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2025. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα αποφασίσει κατά πόσον απαιτούνται πρόσθετα μέτρα σε επίπεδο ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Η σύσταση επικεντρώνεται σε τρεις κύριους τομείς, την έγκαιρη διεκπεραίωση των ειδοποιήσεων που σχετίζονται με ζωντανές εκδηλώσεις, χρήση προσωρινών διαταγών φραγής, προσαρμοσμένων στις ζωντανές εκδηλώσεις, καθώς και εμπορικές προσφορές και ευαισθητοποίηση ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να είναι πιο προσιτές.

Τέλος, η σύσταση θεσπίζει ένα σταθερό σύστημα παρακολούθησης για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της στην καταπολέμηση της πειρατείας και για την εξέταση περαιτέρω μέτρων, εάν χρειαστεί. Το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Παραβίαση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (παρατηρητήριο του EUIPO) και θα περιλαμβάνει τη θέσπιση σαφών βασικών δεικτών επιδόσεων (ΒΔΕ) για τη διενέργεια αποτελεσματικής παρακολούθησης.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Τεχεράνη: Aναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι
Ατύχημα με ελικόπτερο από το κομβόι του Ιρανού προέδρου
Εντατικές οι επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα–Στους 31 οι νεκροί σε σπίτι στη Νουσεϊράτ
Νέα προειδοποίηση των Ηνωμένων Εθνών για τη Γάζα-«Η καθυστέρηση στη βοήθεια απειλεί με λιμό»
Δύο νεκροί από σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με μηχανοκίνητο σκάφος στον Δούναβη
Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας
Αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε ποδήλατα στο Λονδίνο-Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη στη Λωρίδα της Γάζας
Σεφ, διατροφολόγοι και γκουρμέ γεύματα στις σκανδιναβικές φυλακές(PICS)
ΒΙΝΤΕΟ: Μετεωρίτης διέσχισε τον ουρανό της Πορτογαλίας