Μέτρα κατά διαδικτυακής πειρατείας αθλητικών εκδηλώσεων προτείνει η Κομισιόν

Σύσταση για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας αθλητικών και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων εμπορικής κλίμακας, όπως συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων, εξέδωσε την Πέμπτη η Κομισιόν, ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη, τις εθνικές αρχές, τους κατόχους δικαιωμάτων και τους παρόχους ενδιάμεσων υπηρεσιών να λάβουν αποτελεσματικά, ισορροπημένα και κατάλληλα μέτρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Καθώς πρόκειται για σύσταση, η Κομισιόν θα παρακολουθεί, μαζί με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) την εφαρμογή της, ενώ θα καταλήξει στους σχετικούς δείκτες για καταγραφή της προόδου πριν από το καλοκαίρι.

Με βάση τη διαδικασία παρακολούθησης, η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της σύστασης στις μη εγκεκριμένες αναμεταδόσεις αθλητικών και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2025. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα αποφασίσει κατά πόσον απαιτούνται πρόσθετα μέτρα σε επίπεδο ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Η σύσταση επικεντρώνεται σε τρεις κύριους τομείς, την έγκαιρη διεκπεραίωση των ειδοποιήσεων που σχετίζονται με ζωντανές εκδηλώσεις, χρήση προσωρινών διαταγών φραγής, προσαρμοσμένων στις ζωντανές εκδηλώσεις, καθώς και εμπορικές προσφορές και ευαισθητοποίηση ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να είναι πιο προσιτές.

Τέλος, η σύσταση θεσπίζει ένα σταθερό σύστημα παρακολούθησης για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της στην καταπολέμηση της πειρατείας και για την εξέταση περαιτέρω μέτρων, εάν χρειαστεί. Το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Παραβίαση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (παρατηρητήριο του EUIPO) και θα περιλαμβάνει τη θέσπιση σαφών βασικών δεικτών επιδόσεων (ΒΔΕ) για τη διενέργεια αποτελεσματικής παρακολούθησης.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία
Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Έκκληση Ουκρανίας στον ΟΗΕ: Ζητούμε άμεση κατάπαυση πυρός
Διεθνής Διάσκεψη για Παλαιστίνη-Ομάδες Εργασίας για την πορεία προς τη λύση των δύο κρατών
Καταγγέλλει έλλειψη ανθρωπιάς για τη Γάζα ο Γκουτέρες-«Έκρηξη θανάτων και καταστροφής»
Στον ΟΗΕ η Καμπότζη για κλιμάκωση με Ταϊλάνδη-Απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός άνευ όρων
Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Σχεδόν ένας άνθρωπος στους τρεις δεν τρώει για ημέρες στη Γάζα-90.000 γυναίκες και παιδιά έχουν ανάγκη θεραπείας