Ο Τατάρ κατηγορεί τον τ/κ αντιπολιτευόμενο Τύπο για διαστρέβλωση

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, επιφυλάσσει τα «νόμιμα δικαιώματά του» επειδή, σύμφωνα με την "προεδρία" ο αντιπολιτευόμενος Τύπος διαστρέβλωσε το μήνυμά του αναφορικά με την 3η Μαΐου που εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε ανακοίνωση της «προεδρίας» ότι «μια κουλτούρα μέσων ενημέρωσης με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και το δημόσιο συμφέρον, που θα τηρεί ηθικούς κανόνες και θα αυτοελέγχεται, θα αποτελέσει μια από τις ηγετικές δυνάμεις της ανάπτυξης της 'τδβκ' από κάθε άποψη».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένες δηλώσεις που δεν περιλαμβάνονταν στην επίσημη δήλωση που εξέδωσε ο κ. Τατάρ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, «διαστρεβλώθηκαν και δημοσιεύθηκαν σε ορισμένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες».

Ο Ερσίν Τατάρ «επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του κατά τέτοιων δημοσιεύσεων», σημειώνεται, και αναφέρονται και τα εξής: «Το γεγονός ότι αυτό [έλαβε χώρα στις 3 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, [και] αποκάλυψε για άλλη μια φορά με όλη του την απλότητα πόσο σημαντικό είναι για τα μέσα ενημέρωσης να υιοθετούν την αμερόληπτη, ακριβή πληροφόρηση και τις αρχές δεοντολογίας του Τύπου ως οδηγό κατά τη διαφώτιση του κοινού».

Είναι προφανές, προστίθεται," ότι δεν θα ωφελήσει την κουλτούρα των ΜΜΕ που επιθυμούμε και το δημόσιο συμφέρον η αντίληψη που υπηρετεί ως ‘κομματικός δημοσιογράφος’ σε κάποιες εφημερίδες που δεν μπορούν να υπερβούν τους πολιτικούς στόχους του κόμματος στο οποίο ανήκουν, που μετατρέπει τη στήλη σε όργανο εκτέλεσης της αξιοπρέπειας, ή που στοχεύει στο να αποκομίσει οφέλη διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις που γίνονται, ή που παρουσιάζει ψευδείς ειδήσεις στο κοινό παραποιώντας την αλήθεια".

Δειτε Επισης

Σωσίβιο για τους αμάχους στη Μέση Ανατολή η Κύπρος-Πολυεπίπεδος και ανθρωπιστικός ο ρόλος της Δημοκρατίας
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ
Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%
Στρατηγική για αύξηση συμμετοχής πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ ενέκρινε το Υπουργικό