ΟΚΥπΥ: Καμία αθέτηση συμφωνηθέντων με ΠΑΣΥΝΟ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) απορρίπτει κατηγορηματικά, όπως αναφέρει σε απάντηση του σε ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), τα περί αθέτησης των συμφωνηθέντων και τα περί έλλειψης επικοινωνίας, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει αριθμός συναντήσεων με τις Συντεχνίες ενώ έχει τροχοδρομήσει ενέργειες για διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ήδη ο Οργανισμός, σημειώνεται, έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη ενός πρώτου αριθμού νοσηλευτών, όπως είχε συμφωνηθεί και ακολούθως τη σταδιακή πρόσληψη και του υπολοίπου αριθμού, καθώς δεν είναι εφικτό να καλυφθούν άμεσα όλες θέσεις.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Οργανισμού, γίνονται ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν πρόσθετες λύσεις ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί το έλλειμμα που σήμερα παρουσιάζεται στη χώρα.

Ο ΟΚΥπΥ υπενθυμίζει ότι ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας του τόπου, έχει ενταγμένους στο δυναμικό του σήμερα 3.500 νοσηλευτές που αποτελούν και το 70% του συνόλου των νοσηλευτών που εργάζονται στην Κύπρο.

«Είναι απόλυτη πεποίθηση του Οργανισμού ότι, με τον αναγκαίο συντονισμό και τη συνεχή επαφή που διατηρεί με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών, τα όποια προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο», σημειώνεται.

Τέλος ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι «με δεδομένη την προσήλωση στον κοινό σκοπό, την καλύτερη δυνατή υπηρέτηση της δημόσιας υγείας και την παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας στους συμπολίτες μας, θα συνεχίσει να ενεργεί, συντεταγμένα και συντονισμένα με όλους τους συναρμόδιους φορείς».

Δειτε Επισης

Βαφτίζουν Airbnb πρώτες κατοικίες και επωφελούνται του ΦΠΑ-Αυξάνονται τα καταλύματα, γεμίζει η βαλίτσα των προβλημάτων
Άργησε να κυλήσει το νερό στον μύλο και δεν αποκλείονται αποκοπές-Μεγάλο crash test η ζήτηση του καλοκαιριού
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων
Παρακολουθεί «με ιδιαίτερη προσοχή» τις διαδικασίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο Παγκύπριος Δικηγορικός
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Τα προγράμματα ανίχνευσης καρκίνου στην Κύπρο παρουσίασε ο Δαμιανός σε σύνοδο ΠΟΥ
Ξεκίνησε η συζήτηση στην Επ. Εργασίας για τα tips-Έντονες διαφωνίες από επιχειρηματίες
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες