«Όχι» συνδικαλιστικών οργανώσεων στην πρόταση Παναγιώτου για ΑΤΑ

Η πρόταση για την ΑΤΑ του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ως έχει, αποφάσισε η πανσυνδικαλιστική που έγινε το απόγευμα στο κτίριο της ΣΕΚ με τη συμμετοχή 13 οργανώσεων.

Σε κοινή ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την πανσυνδικαλιστική, διάρκειας πέραν των δύο ωρών, την οποία ανέγνωσε ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, οι οργανώσεις «επαναβεβαιώνουν την ενότητά τους και την προσήλωση στον στόχο τους και εξουσιοδοτούν την διαπραγματευτική ομάδα, όπως παρουσιάσει στην προσεχή συνάντηση στον Υπουργό Εργασίας τις θέσεις και τις διαφωνίες τους επί της συγκεκριμένης πρότασης, με σκοπό τη βελτίωση και την επίτευξη συμφωνίας».

Παράλληλα, οι οργανώσεις «ξεκαθαρίζουν τη θέση τους, πως η νέα συμφωνία θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο που καθορίζει η μεταβατική συμφωνία για την ΑΤΑ του 2017 και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται στοιχεία που αλλοιώνουν ή αποδομούν τη φιλοσοφία της ΑΤΑ, ιδιαίτερα έχοντας υπόψη τις θέσεις που εκφράζουν οι εργοδοτικές οργανώσεις».

Τέλος, οι οργανώσεις αναφέρουν ότι «παραμένουν σε εγρήγορση και συντονισμό, με στόχο την επαναξιολόγηση των εξελίξεων για τον καθορισμό των επόμενων τους βημάτων».

Την κοινή ανακοίνωση συνυπογράφουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΑΣΟ, ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ, ΠΑΣΥΚΙ, ΣΑΚΣ και ΣΥΚΣ.  

Κληθείς να αναφέρει που χρειάζεται βελτίωση η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας, ο κ. Μάτσας συνέστησε υπομονή μέχρι την κοινή συνάντηση συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων την Παρασκευή με τον Υπουργό Εργασίας, κατά την οποία θα παρουσιάσουν «τα σημεία στα οποία προκύπτουν διαφωνίες από το συνδικαλιστικό κίνημα έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το περιβάλλον διαπραγμάτευσης που ενδεχομένως να δημιουργηθεί από τον Υπουργό Εργασίας».

Ερωτηθείς κατά πόσον στα σημεία περιλαμβάνεται και η πλήρης αποκατάσταση της ΑΤΑ, ο ΓΓ της ΣΕΚ είπε ότι ο στόχος της πλήρους αποκατάστασης της ΑΤΑ είναι μία θέση η οποία βρίσκεται καταγεγραμμένη στην μεταβατική συμφωνία για την ΑΤΑ του 2017, την οποία έχουν συνυπογράψει οι συνδικαλιστικές με τις εργοδοτικές οργανώσεις».

«Οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε πιστοί, σεβόμενοι αυτό που έχουμε συνυπογράψει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν στην περίπτωση αδιεξόδου στη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας θα ακολουθήσουν εργατικές κινητοποιήσεις, ο κ. Μάτσας είπε ότι οι συντεχνίες θέλουν να πιστεύουν ότι «στο αμέσως επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από αύριο, θα δημιουργηθούν συνθήκες οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια θετική κατάληξη».

«Οι οργανώσεις είναι έτοιμες να αξιολογήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, την κατάληξη της όλης προσπάθειας, έτσι ώστε να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα μας», κατέληξε.  

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκατάσταση και άλλων σχολικών δρομολογίων στη Λεμεσό από την Παρασκευή
Ακυρώθηκε διάταγμα δέσμευσης χρημάτων σε λογαριασμούς του Δήμου Πάφου
Κλειστοί δρόμοι στην Λευκωσία την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου
Εντός ημερών η ενημέρωση για επαναλειτουργία των λεωφορείων-Διοικητική έρευνα για πιθανές ευθύνες
Χαιρετίζει ο κοινοτάρχης Τηλλυρίας την προσθήκη χαλιτζιού στο μητρώο ΕΕ
Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους εγκλωβισμένους μαθητές-Μηνύματα για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες (pics)
Θεσμοθέτηση προγεννητικών και νεογνικών ελέγχων συζήτησε η Επιτροπή Υγείας
Οι περιοχές σε Λάρνακα και Λευκωσία που εκπέμπουν SOS για πλημμύρες-«Πρέπει να κατανέμονται ευθύνες»
Ικανοποίηση Επιτροπής Υγείας για προώθηση Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Δράσεις για παιδιά εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων-«Έχουν τα ίδια δικαιώματα, υποχρέωση μας να τα διασφαλίζουμε»