Στην αντεπίθεση ο Αναστασιάδης-«Άκρως ψευδείς οι ισχυρισμοί Παπαχαραλάμπους»

Στην αντεπίθεση ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στους ισχυρισμούς του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει πως οι ισχυρισμοί του κ. Παπαχαραλάμπους είναι ψευδείς και ετεροχρονισμένοι και πως δεν αποτελούν παρά μυθεύματα, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα χυδαίους.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τόσο τον νυν Πρόεδρο, όσο και μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να αναφέρουν κατά πόσο δέχθηκαν παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι, ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους σε συνέντευξη του στο LegalMatters ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του ζήτησε να μην ερευνήσει καταγγελίες για στημένους αγώνες.

Αυτούσια η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη:

  1. Με θλίβουν οι άκρως ψευδείς και ετεροχρονισμένοι ισχυρισμοί του εν λόγω κυρίου, που δεν αποτελούν παρά μυθεύματα και χυδαίοι ισχυρισμοί ενός ατόμου που απέτυχε στη σημαντική αποστολή που του ανετέθη, κάτι που οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις και από τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής που δεν ήτο διατεθειμένα να ανεχτούν την αδυναμία επιτέλεσης των υψηλών του καθηκόντων.
  2. Εάν τα όσα αναφέρει είναι αληθή, τότε, όφειλε, για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί απο το αξίωμα του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και να προβεί σε δημόσια καταγγελία.
  3. Το αντίθετο. Παρά τις παραινέσεις μου για να αποχωρήσει από την υπο αναφορά θέση, λόγω του κάκιστου των σχέσεων του με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, που σαν αποτέλεσμα δεν επέτρεπε την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού και κατ’ επεκταση των όποιων καταγγελιών έχρηζαν διερεύνησης, αυτός αρνείτο πεισματικά να το πράξει, καθιστώντας, εν τη ουσία, την Επιτροπή ανενεργή.
  4. Συνέπεια των πιο πάνω, είναι, επίσης, καλά γνωστό πως αφενός λόγω της απομόνωσης του εντός της Επιτροπής και αφετέρου λόγω της αδυναμίας αποτελεσματικής λειτουργίας της, το όλο θέμα απασχόλησε την αρμάδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.
  5. Προκαλεί ακόμη απορία το ετερεχρονισμένο της “καταγγελιας” του κ.Παπαχαραλάμπους, λαμβάνοντας υπόψη πως τόσο στην επιστολή παραίτησης του από Πρόεδρος της Επιτροπής όσο και στη δημόσια σχετική δήλωση του δεν επικαλέστηκε ποτέ τα όσα εκ των υστέρων επικαλείται.
  6. Καλώ, τόσο τον νυν Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας όσο και τα προηγούμενα μέλη, να αναφέρουν:

(α) Κατά πόσο δέχθηκαν καθ’ οινδήποτε στιγμή παρεμβάσεις, είτε του ιδίου είτε μελών της Κυβέρνησης.

(β) Εάν τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Παπαχαραλάμπους είχαν υποπέσει στην αντίληψη τους ή αν είχαν ενημερωθεί σχετικώς από τον ίδιο.

(γ) Εάν η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού επί προεδρίας του κ. Παπαχαραλάμπους δυσλειτουργούσε ή μη, με τις όποιες συνέπειες ως προς την επιτέλεση του έργου της.

Δειτε Επισης

Γυναίκα αστυνομικός έσωσε γυναίκα από αποκεφαλισμό στο Πακιστάν-Την κατηγόρησαν για βλασφημία λόγω φορέματος
Παρουσίασε τις δράσεις του ο Παλατές-«Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα η Φωνή του Πολίτη»
Το Ισραήλ δεν προσήλθε στις συνομιλίες για κατάπαυση πυρός στο Κάιρο
Επανασυνελήφθησαν οι επτά για τη συμπλοκή στην Πάφο-Πήγαν με όπλα έξω από το εμπορικό κέντρο
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για τον ομαδικό βιασμό τουρίστριας στην Ινδία-Αναζητούνται άλλοι τέσσερις
Σαραντάχρονος βίασε και σκότωσε 12χρονη και έκρυψε το πτώμα της στον καταψύκτη
Στο κενό οι καταγγελίες καταναλωτών κατά επιχειρήσεων-Τιμωρίες με προειδοποιήσεις αντί πρόστιμα
Πρόσω ολοταχώς η ρύθμιση σύμβασης για τους ντελιβεράδες-«Να γίνει ένα ελκυστικό επάγγελμα για όλους»
Στην Κύπρο η επικεφαλής ερευνήτρια για το Κράτος Μαφία-Καταρτίζουν πλάνο και αρχίζουν καταθέσεις
Στο κενό οι προσπάθειες για συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα-Δεν εμφανίστηκε στο Κάιρο το Ισραήλ