Ανησυχία για το φαινόμενο «hot car deaths» στις ΗΠΑ-Μέσα σε τέσσερις μέρες τρία μωρά πέθαναν

Πολυάσχολοι ή... αφηρημένοι γονείς; Όπως και αν τους χαρακτηρίσει κανείς, το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι το ίδιο: Τρεις νέοι θάνατοι μικρών παιδιών που ξεχάστηκαν μέσα στα αυτοκίνητα και πέθαναν από θερμοπληξία καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ, με το φαινόμενο του «hot car deaths» να ανησυχεί όλο και περισσότερο τις αρχές και τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τρία βρέφη έχασαν τις ζωές τους πρόσφατα σε Ουάσινγκτον, Τέξας και Φλόριντα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε μία ανάδοχη μητέρα που άφησε το βρέφος στο πάρκινγκ της δουλειάς της στην πόλη Τακόμα της Ουάσινγκτον. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη (24/05) το πρωί, η γυναίκα πήγε για να εργαστεί στο Νοσοκομείο «MultiCare Good Samaritan», και πάρκαρε το αυτοκίνητό της στον χώρο στάθμευσης που υπήρχε εκεί. Ξέχασε όμως μέσα το ενός έτους βρέφος που είχε αναλάβει να μεγαλώσει.

Όταν σχόλασε -ύστερα από διάστημα 9 ωρών- και κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό της διαπίστωσε ότι είχε αφήσει μέσα το παιδί. Τότε ήταν που αντίκρισε το σοκαριστικό θέαμα του 1 ετούς μωρού χωρίς τις αισθήσεις του. Μόλις αντιλήφθηκε το κακό που συνέβη, το άρπαξε και έτρεξε γρήγορα στα επείγοντα του νοσοκομείου για να το σώσει. Δυστυχώς, όμως, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν. Το αποτέλεσμα ήταν να γραφτεί ο τραγικός επίλογος μιας «νέας» ζωής με αιτία θανάτου... την θερμοπληξία.

Η δεύτερη περίπτωση έρχεται από το Χιούστον του Τέξας. Πρόκειται για δύο αδελφάκια που έπαιζαν -χωρίς την επίβλεψη κάποιου γονέα ή άλλου ενήλικου- όταν ξαφνικά κλειδώθηκαν στο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικογενειακή κατοικία. Το απόγευμα της Παρασκευής (26/05), ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, 4 και 2 ετών αντίστοιχα, κλειδώθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο των γονιών τους ενώ έπαιζαν.

Είχε περάσει αρκετή ώρα από όταν διέφυγαν της προσοχής των γονιών τους, και τα αδερφάκια εντόπισε εντελώς τυχαία ένας περαστικός από το σημείο. Τα είδε «κοιμισμένα» και κατάλαβε αμέσως ότι δεν είχαν τις αισθήσεις τους και κάλεσε βοήθεια. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατος του 4χρονου αγοριού, ενώ το κοριτσάκι εισήχθη σε κρίσιμη καττάσταση σε μονάδα νοσηλείας, αλλά μέρα με τη μέρα η κατάσταση της υγείας της φαίνεται να βελτιώνεται όλο και περισσότερο.

Η τρίτη περίπτωση με «πρωταγωνιστή» ένα 11 μηνών βρέφος, που είχε επίσης άδοξο τέλος, σημειώθηκε στο Παλμ Μπέι της Φλόριντας στις 28 Μαΐου. Ο λόγος που το μωρό έμεινε μόνο στο αυτοκίνητο και έπαθε θερμοπληξία, ήταν γιατί οι γονείς θεώρησαν ότι δεν θα μπορούσε να πάθει κάτι κακό, εάν το άφηναν για λίγη ώρα μέσα στο όχημα και να πάνε στην εκκλησία. Όταν όμως γύρισαν το βρήκαν νεκρό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι γονείς του το άφησαν να κοιμάται και πήγαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία στην Ευαγγελική Εκκλησία του όρους των Ελαιών. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα και την εξέταση, το άτυχο μωράκι είχε βασανιστικό θάνατο, καθώς έπαθε ασφυξία λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέσα στο «σφραγισμένο» αυτοκίνητο.

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν