Αυξημένα τα περιστατικά ευλογιάς των ζώων στα κατεχόμενα-Έλαβαν εμβόλια από την Τουρκία

Στα 35 ανήλθαν τα ζώα που προσβλήθηκαν από ευλογιά των αιγοπροβάτων στα κατεχόμενα και εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, ενώ ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

«Εκπρόσωπος» του «τμήματος κτηνιατρικών υπηρεσιών» Αμμοχώστου, Σαβάς Χοσγκιόρ ανέφερε στην εφημερίδα ότι παρέλαβαν τις 20.000 χιλιάδες δόσεις εμβολίων από την Τουρκία, οι οποίες επαρκούν για τις κατεχόμενες περιοχές Αμμοχώστου, Έγκωμης και Αχερίτου και έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.

«Ολόκληρη η περιοχή Αμμοχώστου έχει τεθεί σε καραντίνα. Ο στόχος μας είναι ο ιός αυτός να εξαλειφθεί χωρίς να εξαπλωθεί περισσότερο, χωρίς να βλάψει τον παραγωγούς», δήλωσε ο Χοσγκιόρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα θετικά περιστατικά θανατώθηκαν και θάφτηκαν σύμφωνα με τη «νομοθεσία».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Μουσταφά Ναϊμογλουλαρι, ο «πρόεδρος» της «ένωσης» παραγωγών ζώων και κτηνοτρόφων, είπε ότι ο ιός εντοπίστηκε σε δύο κτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου το βράδυ της Παρασκευής και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε παρατηρηθεί εδώ και 3 χρόνια, μετά από την έξαρση που είχε παρατηρηθεί στην Καρπασία.

Αναφέροντας δε ότι ο ιός δεν είναι «εισαγόμενος», αλλά «προκαλείται από τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες», ο Ναϊμογλουλαρι είπε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κατανάλωση ζωικού κρέατος μετά τη διαδικασία εμβολιασμού, ενόψει και της θρησκευτικής εορτής των Θυσιών (Κουρμπάν Μπαϊράμι).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία