«Μόνο το 5% του πληθυσμού είναι Κύπριοι στα κατεχόμενα»

Σε σημερινό της άρθρο η «Αβρούπα» αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα πρέπει να «υποτιμούν τον πολιτισμικό αφανισμό που τους». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Τ/κ καλούνται «να συγκρίνουν τους Σύριους πρόσφυγες που υπάρχουν στην Τουρκία με τις δεκάδες χιλιάδες Τούρκους εποίκους τους οποίους η Τουρκία μετέφερε στο νησί μετά το 1974».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και την αντιπολιτευόμενη τ/κ εφημερίδα, «ο (Τούρκος πολιτικός)Ουμίτ Όζνταγ λέει ότι υπάρχουν συνολικά 13 εκατομμύρια μετανάστες στην Τουρκία. Αυτός ο υπολογισμός μας δείχνει ότι ‘μετανάστες’ είναι τα 13 στα 100 άτομα. Στις 20 Οκτωβρίου 1974, ο αριθμός της τουρκοκυπριακής κοινότητας ήταν 115 χιλιάδες 758. Μέχρι το 1976 το κράτος της Τουρκίας μετέφερε 15 χιλιάδες άτομα στην Κύπρο. Και αυτοί οι έποικοι ψήφισαν με τις τουρκικές τους ταυτότητες και εξέλεξαν τον Ντενκτάς. Μέσα σε πέντε χρόνια μετά το 1976, μετέφερε ακόμα 21 χιλιάδες άτομα. Και αυτό συνεχίστηκε έτσι μέχρι τις μέρες μας».

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρονται και τα εξής: «Αγαπητοί Κύπριοι, γνωρίζετε και εσείς ότι τα 115 χιλιάδες 758 άτομα του 1974 μειώθηκαν στο μισό κατά τον μισό αιώνα που πέρασε από τότε. Υπάρχουν περίπου 110 χιλιάδες κάτοχοι ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μόνο ο αριθμός των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι 948 χιλιάδες 210. Ας κάνουμε και για την Κύπρο τον υπολογισμό που κάναμε με τον αριθμό των μεταναστών του Όζνταγ. Αν υπολογίσουμε και τα παιδιά που δεν χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο στο βόρειο τμήμα της Κύπρου όπου οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας είναι 948 χιλιάδες 210, ο πληθυσμός είναι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο. Ας υποθέσουμε και ότι οι μισοί από τις 110 χιλιάδες Κύπριοι πολίτες είναι στο εξωτερικό. Στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου ζουν το πολύ 50 χιλιάδες Κύπριοι. Με τον πιο χοντρό υπολογισμό κάνουν 5 τοις εκατό Κύπριους!"

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Για την καταστροφή της Σμύρνης μίλησε ο Πρόεδρος-«Διαχρονικό θέμα η προσφυγιά»
Και ο Κώστας Φυτιρής στην κούρσα για τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας
Ανησυχία για σχέσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν εξέφρασαν Κύπριοι βουλευτές στην Αρμενία
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ-Θέλει αναγνώριση «κυριαρχικής ισότητας» για να δεχθεί επανέναρξη
Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα ο Σταύρος Αυγουστίδης
Συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Πρόεδρος για Αρχηγό-«Όταν αποφασίσω θα σας ενημερώσω»
Την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας της Ουκρανίας τόνισε ο ΥΠΕΞ στο Κίεβο
Προσπάθεια ΔΗΣΥ για συνεργασίες στις Τοπικές Εκλογές-Επαφές με βάση, διαβουλεύσεις με ηγεσίες
Στην Πινδάρου αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ για ιερό σκοπό-«Δεν είσαι μόνη φίλη Άντρη»
«Καρφώνει» την τουρκική πλευρά ότι προτιμά το στάτους κβο ο Ναμί