«Μόνο το 5% του πληθυσμού είναι Κύπριοι στα κατεχόμενα»

Σε σημερινό της άρθρο η «Αβρούπα» αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα πρέπει να «υποτιμούν τον πολιτισμικό αφανισμό που τους». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Τ/κ καλούνται «να συγκρίνουν τους Σύριους πρόσφυγες που υπάρχουν στην Τουρκία με τις δεκάδες χιλιάδες Τούρκους εποίκους τους οποίους η Τουρκία μετέφερε στο νησί μετά το 1974».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και την αντιπολιτευόμενη τ/κ εφημερίδα, «ο (Τούρκος πολιτικός)Ουμίτ Όζνταγ λέει ότι υπάρχουν συνολικά 13 εκατομμύρια μετανάστες στην Τουρκία. Αυτός ο υπολογισμός μας δείχνει ότι ‘μετανάστες’ είναι τα 13 στα 100 άτομα. Στις 20 Οκτωβρίου 1974, ο αριθμός της τουρκοκυπριακής κοινότητας ήταν 115 χιλιάδες 758. Μέχρι το 1976 το κράτος της Τουρκίας μετέφερε 15 χιλιάδες άτομα στην Κύπρο. Και αυτοί οι έποικοι ψήφισαν με τις τουρκικές τους ταυτότητες και εξέλεξαν τον Ντενκτάς. Μέσα σε πέντε χρόνια μετά το 1976, μετέφερε ακόμα 21 χιλιάδες άτομα. Και αυτό συνεχίστηκε έτσι μέχρι τις μέρες μας».

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρονται και τα εξής: «Αγαπητοί Κύπριοι, γνωρίζετε και εσείς ότι τα 115 χιλιάδες 758 άτομα του 1974 μειώθηκαν στο μισό κατά τον μισό αιώνα που πέρασε από τότε. Υπάρχουν περίπου 110 χιλιάδες κάτοχοι ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μόνο ο αριθμός των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι 948 χιλιάδες 210. Ας κάνουμε και για την Κύπρο τον υπολογισμό που κάναμε με τον αριθμό των μεταναστών του Όζνταγ. Αν υπολογίσουμε και τα παιδιά που δεν χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο στο βόρειο τμήμα της Κύπρου όπου οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας είναι 948 χιλιάδες 210, ο πληθυσμός είναι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο. Ας υποθέσουμε και ότι οι μισοί από τις 110 χιλιάδες Κύπριοι πολίτες είναι στο εξωτερικό. Στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου ζουν το πολύ 50 χιλιάδες Κύπριοι. Με τον πιο χοντρό υπολογισμό κάνουν 5 τοις εκατό Κύπριους!"

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας