Λήξαν το ζήτημα ΕΛΚ για την Αννίτα-«Δεν έχουμε ούτε πολιτικές αλλεργίες, ούτε ιδεοληψίες»

Ως εποικοδομητική χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου. Σκοπός της συνάντησης όπως ανέφερε ήταν να ξεκαθαριστούν κάποια ζητήματα αλλά και να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με θέματα που είτε βρίσκονται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, είτε τα χειρίζεται η Προεδρία.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, επισήμανε η κ. Δημητρίου, ως η αντιπολιτευτική δύναμη σταθερότητας της χώρας, θα συνομιλεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου για το καλό της Κύπρου μας. Δεν έχουμε ούτε πολιτικές αλλεργίες, ούτε ιδεοληψίες, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο λαός αναμένει από εμάς να εργαστούμε για όλα αυτά που πραγματικά θα διασφαλίσουν το μέλλον που του αξίζει και θα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Εκεί που συμφωνούμε θα λειτουργούμε υποστηρικτικά και εκεί που διαφωνούμε τεκμηριώνουμε την άποψή μας, σημείωσε η κ. Δημητρίου ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι ο ΔΗΣΥ είναι στην αντιπολίτευση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις όσο αφορά το e-kalathi και ένα διορισμό στη Βουλή στην αρμόδια επιτροπή και αν αυτά έχουν ξεπεραστεί, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι οι θέσεις του κόμματος επεξηγούνται και δεν έχουν να κάνουν, όπως είπε, από ποιον ή πως κατατίθεται ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά για την ουσία. Εξηγώντας για το e- kalathi, σημείωσε ότι η θέση του ΔΗΣΥ δεν αφορά την ουσία του νομοσχεδίου αλλά γιατί θεωρήσαμε ως είναι πάγια κοινοβουλευτική πρακτική, ότι το νομοσχέδιο έπρεπε να σταλεί για περαιτέρω διαβούλευση και αυτό έγινε.

Το ίδιο πράξαμε και σε άλλες επιτροπές, οπότε ας μην προσπαθούν κάποιοι επιτηδευμένα να προκαθορίσουν την ετυμηγορία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Εν προκειμένω σημείωσε η κ. Δημητρίου, για το e-kalathi είχε γίνει ήδη προεργασία από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε ερώτηση αν εκφράστηκαν κάποια παράπονα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ. Δημητρίου απάντησε ότι αυτό που ξεκαθαρίστηκε ήταν οι θέσεις εφόσον

κάποιες φορές μεταφέρονται γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στο τέλος της μέρας κρινόμαστε για τις θέσεις μας, για τις πολιτικές μας, οπότε πάντοτε μόνο ο διάλογος ωφελεί και η ανταλλαγή απόψεων, σημείωσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σε ερώτηση αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η κ. Δημητρίου επιβεβαίωσε ότι το θέμα συζητήθηκε, επανέλαβε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι στην αντιπολίτευση και τόνισε ότι από τη στιγμή που και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανήκουν σε άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, δεν είναι και πολιτικά λογικό να συμμετέχουν δύο Υπουργοί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Συμμετέχει, σημείωσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό έχει τη δική του προστιθέμενη αξία και πρόσθεσε ότι καλό είναι να μην μεταφέρεται η εντύπωση ότι εξαρτάται το μέλλον της χώρας, η επίλυση του κυπριακού, από την αυτή καθαυτή τη συμμετοχή των Υπουργών. Έχουμε πολλά θέματα να διαχειριστούμε, έχουμε προκλήσεις σύνθετες να διαχειριστούμε και ας μην συντηρούμε για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης ένα ζήτημα το οποίο είναι λήξαν, υπογράμμισε η κ. Δημητρίου.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η συμμετοχή των Υπουργών δεν μπορεί να βοηθήσει την πρόταση της κυβέρνησης για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κ. Δημητρίου τόνισε ότι βεβαίως και μπορεί να βοηθήσει αλλά από τη στιγμή που είναι στην αντιπολίτευση ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δεν μπορεί να λογοδοτεί στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Αντιλαμβάνεστε που θα βρισκόμασταν ή σε ποια θέση μπορεί να έρθουμε στο μέλλον. Άρα θεωρούμε το ζήτημα λήξαν, σημείωσε η Πρόεδρος κ. Δημητρίου και τόνισε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι υπέρ της ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκεί που είναι εφικτό ενώ παράλληλα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός βγαίνει μπροστά για το κυπριακό με πρωτοβουλίες και ενημέρωση των πολιτών ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν εντός της συμφωνημένης βάσης λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Σε ερώτηση για το αν έχει λήξει για όλες τις πλευρές το θέμα, η κ. Δημητρίου απάντησε ότι για τον Δημοκρατικό Συναγερμό έχει λήξει και νομίζω, όπως είπε, μετά τη συζήτηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι είναι ευρύτερα λήξαν το ζήτημα.

Δειτε Επισης

Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα