Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του αναλυτικού προγράμματος για την υπουργό Παιδείας

Αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματος διακυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός του αναλυτικού προγράμματος, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος συνάντησής της με τις Διευθύνσεις των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, η οποία έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως, στον Στρόβολο.

Η Υπουργός σημείωσε ότι ο στόχος των συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους που στην καθημερινότητά τους εργάζονται και βιώνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα που μπορεί να έχει το σχολείο, αλλά ταυτόχρονα βιώνουν τη χαρά και την ικανοποίηση που παίρνουν από τα παιδιά στις ηλικίες του δημοτικού σχολείου. «Ανταλλάξαμε απόψεις, άκουσα εξαιρετικές εισηγήσεις για τη βελτίωση του καθημερινού τους έργου, τις οποίες λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν», ανέφερε σχετικά.

Εν συνεχεία, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι «στο πρόγραμμα διακυβέρνησης είναι πολύ ψηλά η προτεραιότητα του εκσυγχρονισμού του αναλυτικού προγράμματος". Κυρίως, όμως, υπέδειξε, «δίνουμε έμφαση στο να είναι τα παιδιά μας ευτυχισμένα στο σχολείο, στο να απολαμβάνουν τη μάθηση και να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε δεξιότητες και ικανότητες αντί μόνο της μετάδοσης γνώσεων».

«Είναι πολύ σημαντικό ότι οι διευθυντές των σχολείων μας αντιμετωπίζονται πλέον ως ηγέτες της σχολικής μας μονάδας, είναι άνθρωποι έμπειροι, που μπορούν να μας δώσουν εισηγήσεις για βελτίωση του έργου στο σχολείο και με αυτόν τον φακό τους έχουμε αντιμετωπίσει σήμερα εδώ», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Ανοίγει το διάλογο για την ειδική εκπαίδευση ο ΠτΔ-Ζήτησε απόψεις από εμπλεκόμενους φορείς
Υπ. Παιδείας: Κοινή προσπάθεια ο αγώνας κατά του καρκίνου
ΟΣΑΚ για Δέσποινα Ρούσου-«Εχθρική η προτροπή για παραπομπή της σε ιατροσυμβούλιο»
Το «παιδί θαύμα» της Αραδίππου-Οι επιρροές από την παράδοση και τα βήματα προς την κλασική μουσική
Υπ. Γεωργίας: Η βιολογική παραγωγή στην Κύπρο έχει κάνει αλματώδη πρόοδο
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Ξενοφών Καλλής
Υπ. Εργασίας: Διαχρονικό κενό στη στήριξη για θεραπεία στο εξωτερικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη
Μπαίνει στο… mute η διασκέδαση στα παράλια-«Λειτουργούμε με ένα εντελώς λανθασμένο μοντέλο»