Το CDC βλέπει ευθύνες σε υπαλλήλους για τις τροφικές δηλητηριάσεις σε εστιατόρια

Οι άρρωστοι υπάλληλοι εστιατορίων φέρουν ευθύνη για ένα σημαντικό ποσοστό κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης των πελατών, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Νew York Post», έρευνα που διενήργησε το αμερικανικό κέντρο (CDC), μεταξύ των ετών 2017-2019, για το 40% των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης ενοχοποιήθηκαν οι υπάλληλοι που ενώ ήταν ασθενείς, πήγαν κανονικά στην εργασία τους. Εκεί μετέφεραν μικρόβια είτε βήχοντας είτε πιάνοντας με μολυσμένα χέρια τα τρόφιμα που κατανάλωσαν οι πελάτες.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, 800 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης μπήκαν στο μικροσκόπιο του Kέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που εντοπίστηκαν σε 875 εστιατόρια κατά τη διάρκεια της χρονικής αυτής περιόδου.

Οι πελάτες που έπεσαν θύματα τροφικής δηλητηρίασης, είχαν προσβληθεί κυρίως από νοροϊό και σαλμονέλα.

Πρόκειται για δύο μικροοργανισμούς που συνήθως προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. Επιπλέον, η γαστρεντερίτιδα οφείλεται συνήθως στον νοροϊό και τη σαλμονέλα.

Το 85% των εστιατορίων που εξέτασε το CDC ισχυρίστηκε ότι εφάρμοζε τις πολιτικές που περιόριζαν το άρρωστο προσωπικό από την εργασία, ωστόσο μόνο το 16% περιέγραφε λεπτομερώς τα συμπτώματα που θα έπρεπε να εμφανίζουν οι εργαζόμενοι για να δηλώσουν ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων του εμετού, της διάρροιας και του πονόλαιμου με πυρετό.

Έκκληση για καλύτερη εφαρμογή των «ολοκληρωμένων πολιτικών ασφάλειας τροφίμων»

Οι αξιωματούχοι του κέντρου CDC ζήτησαν την καλύτερη εφαρμογή των «ολοκληρωμένων πολιτικών ασφάλειας τροφίμων», οι οποίες δίνουν έμφαση σε βασικά μέτρα πρόληψης, όπως το πλύσιμο των χεριών, εκτός από το να μένουν στην οικία τους οι εργαζόμενοι που δεν αισθάνονται καλά στην υγεία τους.

Επιπλέον, μόνο το 44% των διευθυντών εστιατορίων δήλωσαν ότι παρέχουν αναρρωτική άδεια στους υπαλλήλους τους, υπό αμοιβή, αναγκάζοντας πολλούς να αποφασίσουν αν θα βάλουν ως προτεραιότητα τη δουλειά ή την υγεία τους.

Στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο περίπου 48 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα τροφικής δηλητηρίασης, 12 χιλιάδες αναγκάζονται να νοσηλευτούν ενώ τρεις χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους , σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»