Το CDC βλέπει ευθύνες σε υπαλλήλους για τις τροφικές δηλητηριάσεις σε εστιατόρια

Οι άρρωστοι υπάλληλοι εστιατορίων φέρουν ευθύνη για ένα σημαντικό ποσοστό κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης των πελατών, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Νew York Post», έρευνα που διενήργησε το αμερικανικό κέντρο (CDC), μεταξύ των ετών 2017-2019, για το 40% των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης ενοχοποιήθηκαν οι υπάλληλοι που ενώ ήταν ασθενείς, πήγαν κανονικά στην εργασία τους. Εκεί μετέφεραν μικρόβια είτε βήχοντας είτε πιάνοντας με μολυσμένα χέρια τα τρόφιμα που κατανάλωσαν οι πελάτες.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, 800 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης μπήκαν στο μικροσκόπιο του Kέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που εντοπίστηκαν σε 875 εστιατόρια κατά τη διάρκεια της χρονικής αυτής περιόδου.

Οι πελάτες που έπεσαν θύματα τροφικής δηλητηρίασης, είχαν προσβληθεί κυρίως από νοροϊό και σαλμονέλα.

Πρόκειται για δύο μικροοργανισμούς που συνήθως προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. Επιπλέον, η γαστρεντερίτιδα οφείλεται συνήθως στον νοροϊό και τη σαλμονέλα.

Το 85% των εστιατορίων που εξέτασε το CDC ισχυρίστηκε ότι εφάρμοζε τις πολιτικές που περιόριζαν το άρρωστο προσωπικό από την εργασία, ωστόσο μόνο το 16% περιέγραφε λεπτομερώς τα συμπτώματα που θα έπρεπε να εμφανίζουν οι εργαζόμενοι για να δηλώσουν ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων του εμετού, της διάρροιας και του πονόλαιμου με πυρετό.

Έκκληση για καλύτερη εφαρμογή των «ολοκληρωμένων πολιτικών ασφάλειας τροφίμων»

Οι αξιωματούχοι του κέντρου CDC ζήτησαν την καλύτερη εφαρμογή των «ολοκληρωμένων πολιτικών ασφάλειας τροφίμων», οι οποίες δίνουν έμφαση σε βασικά μέτρα πρόληψης, όπως το πλύσιμο των χεριών, εκτός από το να μένουν στην οικία τους οι εργαζόμενοι που δεν αισθάνονται καλά στην υγεία τους.

Επιπλέον, μόνο το 44% των διευθυντών εστιατορίων δήλωσαν ότι παρέχουν αναρρωτική άδεια στους υπαλλήλους τους, υπό αμοιβή, αναγκάζοντας πολλούς να αποφασίσουν αν θα βάλουν ως προτεραιότητα τη δουλειά ή την υγεία τους.

Στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο περίπου 48 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα τροφικής δηλητηρίασης, 12 χιλιάδες αναγκάζονται να νοσηλευτούν ενώ τρεις χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους , σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Από πρωθυπουργός... μοντέλο η Σάνα Μαρίν-Επίδειξη στυλ και χλιδής στο Παρίσι
Ο Ισπανός βασιλιάς έδωσε στον Πέδρο Σάντσεθ την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης
Ο Μισέλ βάζει στην ατζέντα της συνόδου της Γρανάδα το μέλλον μιας διευρυμένης ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Οργή για τον θάνατο 17χρονης στην Ινδία-Της τράβηξαν το μαντήλι και την πάτησε μηχανή
BINTEO: Ντελιβεράς πυροβόλησε 21χρονο YouTuber που του έκανε πλάκα
BINTEO: Καταρρακτώδεις βροχές από την καταιγίδα Φιλίπ στη Γουαδελούπη
Δύο τραυματίες από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του συριακού στρατού
Στις 6 Μαΐου 2024 η δίκη του Μενέντεζ-Κατηγορείται για δωροδοκία
Στο πλευρό της Αρμενίας για βοήθεια στους εκτοπισμένους δηλώνει η ΕΕ
Στην ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να οφείλεται ο θάνατος δελφινιών στον Αμαζόνιο