Αννίτα Δημητρίου: Χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ να το προστατεύσουμε

Χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ πρέπει να το προστατεύσουμε, και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση κινείται στη λογική της βελτίωσής του, είπε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δημιουργία του ΓεΣΥ, η κ. Δημητρίου συνοδευόμενη από μέλη της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, είχε την Τετάρτη σειρά συναντήσεων με φορείς της υγείας και συγκεκριμένα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου σε δηλώσεις της τόνισε πως οι συναντήσεις με τους φορείς συμπίπτουν με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη λειτουργία του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης κοινωνικής μεταρρύθμισης στον τόπο, και σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το σύστημα.

Όπως είπε, δυο είναι οι βασικοί άξονες για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, όπως κατατέθηκαν και στις συναντήσεις - αφενός η αποτελεσματικότερη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και αφετέρου η οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.

Η κ. Δημητρίου επεσήμανε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε πρόταση που κινείται σε αυτούς τους δυο άξονες, και σημείωσε πως ύψιστης σημασίας είναι η διαφάνεια και ο έλεγχος του συστήματος για αντιμετώπιση των καταχρήσεων.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ΓεΣΥ, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, "με τρόπο που θα είναι ωφέλιμος για τους πολίτες και τον τομέα της υγείας ευρύτερα», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Για την καταστροφή της Σμύρνης μίλησε ο Πρόεδρος-«Διαχρονικό θέμα η προσφυγιά»
Και ο Κώστας Φυτιρής στην κούρσα για τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας
Ανησυχία για σχέσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν εξέφρασαν Κύπριοι βουλευτές στην Αρμενία
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ-Θέλει αναγνώριση «κυριαρχικής ισότητας» για να δεχθεί επανέναρξη
Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα ο Σταύρος Αυγουστίδης
Συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Πρόεδρος για Αρχηγό-«Όταν αποφασίσω θα σας ενημερώσω»
Την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας της Ουκρανίας τόνισε ο ΥΠΕΞ στο Κίεβο
Προσπάθεια ΔΗΣΥ για συνεργασίες στις Τοπικές Εκλογές-Επαφές με βάση, διαβουλεύσεις με ηγεσίες
Στην Πινδάρου αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ για ιερό σκοπό-«Δεν είσαι μόνη φίλη Άντρη»
Νέα σύλληψη που σχετίζεται με τα κυκλώματα διακίνησης αλλοδαπών-Καταζητούνται άλλοι έξι