Σύσταση φορέα προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό-Αύξηση 37,9% σε αφίξεις

Τη σύσταση Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού αποφάσισε  την Τέταρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμή, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, ο οποίος θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ο ρόλος του Φορέα, είπε, «θα είναι καθαρά συμβουλευτικός σε ότι αφορά τον καθορισμό πολιτικών και ενεργειών προβολής της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού». Στον Φορέα θα συμμετέχουν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι επαγγελματικών συνδέσμων σχετικών με τον τουρισμό, πρόσθεσε.

Ανάλογα με τα θέματα που θα συζητούνται στις συνεδριάσεις του Φορέα, δύναται να προσκαλούνται και εκπρόσωποι άλλων Φορέων, σημείωσε.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η πρώτη φορά που ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετέχει, θεσμοθετημένα στο σχεδιασμό των δράσεων προβολής της χώρας», είπε ο Υφυπουργός.

Αύξηση 37,9% σε αφίξεις το πρώτο τετράμηνο του 2023

Σε σχέση με την πορεία του τουρισμού, ο κ. Κουμής ανέφερε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2023, καταγράφεται αύξηση των αφίξεων της τάξης του 37,9%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αύξηση 7,3% σε σχέση με το 2019.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για το πως θα κλείσει η καλοκαιρινή περίοδος, είπε ότι «είναι νωρίς ακόμη», σημειώνοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι για μια καλή πορεία».

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή