Σύσταση φορέα προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό-Αύξηση 37,9% σε αφίξεις

Τη σύσταση Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού αποφάσισε  την Τέταρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμή, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, ο οποίος θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ο ρόλος του Φορέα, είπε, «θα είναι καθαρά συμβουλευτικός σε ότι αφορά τον καθορισμό πολιτικών και ενεργειών προβολής της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού». Στον Φορέα θα συμμετέχουν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι επαγγελματικών συνδέσμων σχετικών με τον τουρισμό, πρόσθεσε.

Ανάλογα με τα θέματα που θα συζητούνται στις συνεδριάσεις του Φορέα, δύναται να προσκαλούνται και εκπρόσωποι άλλων Φορέων, σημείωσε.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η πρώτη φορά που ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετέχει, θεσμοθετημένα στο σχεδιασμό των δράσεων προβολής της χώρας», είπε ο Υφυπουργός.

Αύξηση 37,9% σε αφίξεις το πρώτο τετράμηνο του 2023

Σε σχέση με την πορεία του τουρισμού, ο κ. Κουμής ανέφερε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2023, καταγράφεται αύξηση των αφίξεων της τάξης του 37,9%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αύξηση 7,3% σε σχέση με το 2019.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για το πως θα κλείσει η καλοκαιρινή περίοδος, είπε ότι «είναι νωρίς ακόμη», σημειώνοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι για μια καλή πορεία».

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Ανοίγει το διάλογο για την ειδική εκπαίδευση ο ΠτΔ-Ζήτησε απόψεις από εμπλεκόμενους φορείς
Υπ. Παιδείας: Κοινή προσπάθεια ο αγώνας κατά του καρκίνου
ΟΣΑΚ για Δέσποινα Ρούσου-«Εχθρική η προτροπή για παραπομπή της σε ιατροσυμβούλιο»
Το «παιδί θαύμα» της Αραδίππου-Οι επιρροές από την παράδοση και τα βήματα προς την κλασική μουσική
Υπ. Γεωργίας: Η βιολογική παραγωγή στην Κύπρο έχει κάνει αλματώδη πρόοδο
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Ξενοφών Καλλής
Υπ. Εργασίας: Διαχρονικό κενό στη στήριξη για θεραπεία στο εξωτερικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη
Η πρώτη οδοκαθαρίστρια του Δήμου Λάρνακας-«Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή»