Καταγγελία για σφαγή βοδιού στο κέντρο του χωριού Δρύμου

Τη σφαγή ενός βοδιού κοντά στο κέντρο του χωριού Δρύμου στην επαρχία Πάφου καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ζητώντας τη διερεύνηση του περιστατικού από τις Αρχές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, «πριν το περιστατικό προηγήθηκε καταγγελία για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε στην κατοχή του βόδια και όπως προβλέπει η νομοθεσία θα έπρεπε να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους κάτι το οποίο ο ίδιος δεν εφάρμοζε.

Η σφαγή του ενός βοδιού έγινε από τον κάτοχο με τη βοήθεια άλλων ατόμων σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του χωριού. Στον χώρο του χωριού βρέθηκαν εντόσθια και η σάρκα του ζώου.

Από το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως έγινε ξεκάθαρη παραβίαση της νομοθεσίας, καθώς δεν έγινε αναισθητοποίηση του ζώου με αποτέλεσμα την πρόκληση αβάσταχτου πόνου, αγωνίας και ταλαιπωρίας. Επίσης η σφαγή πρέπει να γίνεται σε εγκεκριμένα σφαγεία.

Για ακόμα μια φορά διαφαίνεται η αδυναμία των αρμόδιων αρχών να προβεί στους απαιτούμενους ελέγχους, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη των ζώων.

Παράλληλα, «η Αστυνομία και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, έχουν ειδοποιηθεί για το εν λόγω περιστατικό και ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος ζητούμε να γίνει άμεση διερεύνηση τόσο για τη σφαγή όσο και για τη τύχη των άλλων βοδιών και αριθμού σκυλιών που γνωρίζουμε πως είχε στην κατοχή του».

Δειτε Επισης

Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του 10χρονου Λούκα που διαγνώσθηκε με καρκίνο για τρίτη φορά-«Μπαμπά πάμε και θα έρθουμε»
Νέα στοιχεία για την φρίκη στο Βόλο-Aναφορές ότι ο 28χρονος κακοποιούσε και το παιδί
Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Πώς έγινε η συντριβή του αεροσκάφους στη Θήβα-Καταλείπει σύζυγο και βρέφος ο 37χρονος χειριστής
Το τροχαίο που προηγήθηκε του διπλού θανατηφόρου και η μαρτυρία του οδηγού που παρέσυρε τα θύματα
Πυρκαγιά στην Αλάμπρας κοντά στο κρατικό δάσος Μισίσκοπος
Κατέπεσε μικρό αεροσκάφος στη Θήβα-Νεκρός ο χειριστής του
Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλεί η Ισότητα μετά τη συμπλοκή στις Φυλακές-«Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας»
Η ιστορία του 25χρονου ποδηλάτη που διαγνώσθηκε με καρκίνο και κάνει τον γύρο της Κύπρου για το Ογκολογικό
Θλίψη στην Αστυνομία για τον θάνατο του άτυχου Ελευθερίου που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος-Καταλείπει δύο ανήλικα παιδιά