Σπάει τη σιωπή της η οικογένεια του Αντρέα για το ορφανό θανατηφόρο-Διαψεύδει Αστυνομία, ζητά επανεξέταση της υπόθεσης

Βγαίνει μπροστά και σπάει τη σιωπή της, η οικογένεια του αδικοχαμένου 17χρονου, Ανδρέα Λοΐζου, ο οποίος σκοτώθηκε έπειτα από το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε το 2012 στη Μουτταγιάκα, που παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστο, και το οποίο ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως, που κάνουν λόγο για συγκάλυψη και για σκιώδεις συμπτώσεις.

Στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια, αφού αναφέρεται στα τραγικά συμβάντα εκείνων των ημερών, που την βύθισαν στο πένθος, κάνει λόγο για μη απόδοση δικαιοσύνης έντεκα χρόνια μετά, την ίδια ώρα που κατηγορεί την Αστυνομία για δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μεταξύ των οποίων ότι οι μαρτυρίες ήταν μόνο από δύο πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 17χρονος, χτυπήθηκε από όχημα που οδηγούσε ο 21χρονος, την πορεία του οποίο ανέκοψε οδηγός που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, η οποία φαίνεται να ήταν η αιτία της πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος. Ωστόσο, στη συνέχεια εγκατέλειψε τη σκηνή και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για όχημα Convertible, τύπου Audi ανοιχτού χρώματος, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η Αστυνομία και δήλωνε επίσης πως δεν επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή συγκεκριμένου τύπου.

Ωστόσο, ο REPORTER έφερε στο φως το πόρισμα του θανατικού ανακριτή, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριου του 2015, το οποίο διαψεύδει τα όσα δήλωσε η Αστυνομία, κάτι που δημιουργεί ερωτήματα, αφού ο φάκελος της υπόθεσης έχει ζητηθεί και μελετηθεί, όπως δήλωσε τόσο ο Αρχηγός, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, και στον οποίο θεωρείται δεδομένο πως υπάρχει το πόρισμα του θανατικού ανακριτή. Ωστόσο, παρά τα όσα γράφει το πόρισμα, που με βάση τη μαρτυρία ο θανατικός ανακριτής καταγράφει πως το αναζητούμενο όχημα είναι Audi Convertible ανοιχτού χρώματος, η Αστυνομία το απέρριπτε.

Το πόρισμα του θανατικού ανακριτή που ήρθε στο φως, προκάλεσε μια νέα σειρά από ερωτήματα, ως προς τις ενέργειες που έγιναν μετά αυτό, αφού καταγράφεται η υπόνοια για εμπλοκή τρίτων προσώπων, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται ο σάλος με την κοινή γνώμη να πιέζει για απαντήσεις.

Στον απόηχο των εξελίξεων και των όσων λέχθηκαν από πλευράς Αστυνομίας, η οικογένεια του 17χρονου Ανδρέα Λοΐζου, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τοποθετείται για πρώτη φορά.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Μέσα από αυτήν την επιστολή θα θέλαμε ως οικογένεια του εκλιπόντος Ανδρέα Λοΐζου, να εκφράσουμε την βαθύτατη θλίψη μας μιας και το δυστύχημα παραμένει άλυτο μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και για όλη την εξέλιξη του θέματος που έχει δει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Το μαρτύριο της οικογένειας άρχισε το βράδυ της 2 Σεπτεμβρίου 2012, όπου ενημερώθηκε για τον τραυματισμό του Ανδρέα ο οποίος λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και κατέληξε 4 ημέρες μετά.

Ο Ανδρέας μας ήταν ένα παιδί γεμάτο αισιοδοξία και όνειρα για την ζωή, τα οποία του τα στέρησαν άδοξα δύο ασυνείδητοι οδηγοί που μέχρι σήμερα μένουν ατιμώρητοι από το μοιραίο βράδυ στις 2 Σεπτεμβρίου 2012. Μετά από αυτό το βράδυ ξεκίνησε ο Γολγοθάς της οικογένειας όλης. Με το δυστύχημα αυτό άφησε πίσω του ο Ανδρέας την οικογένεια του, μητέρα και πατέρα, τον μεγαλύτερο του αδελφό και την μικρή του αδελφή μέσα στην απέραντη θλίψη.

Ως αποτέλεσμα σε ένα χρόνο ο πατέρας του Ανδρέα, Χριστάκης από την στεναχώρια του διαγνώσθηκε με λευχαιμία όπου μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών η οποία απέτυχε, απεβίωσε τον Ιανουάριο 2015. Μετέπειτα η οικογένεια των δύο αποθανόντων τραβούν τον δικό τους Γολγοθά. Φέρνοντας ξανά στη μνήμη τους τα θλιβερά γεγονότα λόγω των ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τον σχολιασμό από διάφορα άτομα χωρίς να γνωρίζουν τα ακριβή γεγονότα και την πορεία που ακολούθησε η οικογένεια μέχρι τώρα, χωρίς ωστόσο να δικαιωθεί ο Ανδρέας μας.

Ο Ανδρέας μας έχει φύγει άδοξα και 11 χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη από τους υπαίτιους που του στέρησαν την ζωή. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό ορισμένα άτομα μέσω κοινωνικής δικτύωσης γράφουν, σχολιάζουν και αναφέρουν δικές τους εικασίες και λόγια του καφενείου, θίγοντας και εκθέτοντας την οικογένεια διαδίδοντας ψευδώς ότι η οικογένεια χρηματίστηκε για να σωπάσει. Τα άτομα αυτά μόνο ντροπή πρέπει να νιώθουν όπου χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα ή την οικογένεια την ίδια να αναφέρουν δικά τους σενάρια, προκαλώντας ακόμη περισσότερη θλίψη στην οικογένεια, μιας και δημοσιεύουν αβάσιμα στοιχεία και ψευδείς ειδήσεις για την οικογένεια.

Μετέπειτα μέσω των ΜΜΕ η Αστυνομία Κύπρου προέβη σε δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, μεταξύ άλλων ότι οι μαρτυρίες ήταν μόνο δύο προσώπων, πράγμα αναληθές γιατί υπήρχαν πολλοί μάρτυρες και ότι η Αστυνομία επισκέφθηκε πολλές φορές την οικογένειά μας, πράγμα το οποίο δεν ευσταθεί καθότι πέραν της μιας φοράς που μας επισκέφθηκαν, δεν επικοινώνησε ξανά κανένας μαζί μας.

Επίσης, το πρόσωπο το οποίο ανακρίθηκε και αναφέρεται από την Αστυνομία πως δεν έχει καμία ευθύνη, είναι το πρόσωπο το οποίο ήρθε σε σύγκρουση με τον Ανδρέα μας προκαλώντας τον θάνατο του. Για εμάς την οικογένεια είναι το ένα από τα δύο πρόσωπα που προκάλεσαν τον θάνατο του Ανδρέα και φέρει πολλές ευθύνες, οι οποίες δεν του αποδόθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα. Σαν οικογένεια ζητούμε την επανεξέταση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη προς τον Ανδρέα μας μετά από τόσα χρόνια και καλούμε όσους γνωρίζουν πραγματικά στοιχεία με αποδείξεις να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας. Ζητούμε επίσης να τύχει σεβασμού το πένθος και η θλίψη της οικογένειας μας σταματώντας τον αρνητικό σχολιασμό και δημοσίευση των ψευδών ειδήσεων.


Δειτε Επισης

Άνθρακας η καταγγελία τουρίστριας περί βιασμού της-Ελεύθερος ο 19χρονος, ζήτησε την ποινική δίωξη της
Ένταλμα σύλληψης εναντίον 48χρονου για την υπόθεση Metamax-Προέκυψε μαρτυρία που τον εμπλέκει
Στην κρίση των γιατρών τα επόμενα βήματα για την δολοφονία του Στυλιανού από τα χέρια του γαμπρού του
Σε γραφεία διαφημιστικής εταιρείας η ρίψη πυροβολισμών-Δεν υποψιάζεται οποιοδήποτε ο ιδιοκτήτης
Δεκατέσσερεις συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων παιδιών σε διάστημα δύο μηνών
Μείωση οδικών παραβάσεων κατά το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε σημεία με κάμερες
Τελικά πιθανόν από βδομάδας το πόρισμα της Ανακριτικής Επιτροπής για τους μοναχούς
Ελεύθερος τελικά ο 28χρονος για «Δημητρούι»-Παντρευόταν στον Λίβανο την μέρα της ενέδρας, κατέθεσε φωτογραφίες
Συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός για κλοπή στη Λάρνακα
Έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές στο γήπεδο που θα διεξαχθεί η ανοιχτή προπόνηση της ΑΕΛ