Διαψεύδει η τουρκική προεδρία τη λίστα με τη σύνθεση του νέου Υπουργικού που διέρρευσε

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή (2.6.2023), οπότε και θα γίνει και η ορκωμοσία του προέδρου της χώρας. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πάει η ορκωμοσία του Ερντογάν αλλά και η ανακοίνωση της κυβέρνησης για το Σάββατο 93/6). Η ονοματολογία όμως, για τους νέους υπουργούς δίνει και παίρνει από τις επόμενες ώρες της νίκης.

Την ίδια στιγμή διέρρευσε λίστα με τα ονόματα των υπουργών που θα συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν, ωστόσο η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας απορρίπτει τη γνησιότητά της.

Σε ανάρτηση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας στο Twitter αναφέρεται:

«Οι «υπουργικές λίστες» που κυκλοφορούν παρουσία συνοδεία ψεύτικων εικόνων στα κοινωνικά δίκτυα στερούνται βάσης. Τέτοιες ειδήσεις αποτελούν παραπληροφόρηση. Είναι σημαντικό για ένα υγιές πολιτικό περιβάλλον το κοινό να μην δίνει βάση σε πλαστό οπτικό και παραπληροφοριακό περιεχόμενο».

Σύμφωνα με την λίστα που κυκλοφόρησε νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Μεχμέτ Σιμσέκ. Στο Υπ. Εξωτερικών τοποθετείται ο Χακάν Φιντάν, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών και στο υπουργείο Άμυνας παραμένει ο Χουλουσί Ακάρ. Ακούγεται έντονα ότι επιστρέφει στην κυβέρνηση ο γαμπρός του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϋράκ, ένα άτομο που ακουγόταν συχνά στα θέματα γεωτρήσεων. Μεγάλο ενδιαφέρον για τι θα γίνει με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, που βρίσκεται στο υπουργείο Eσωτερικών. Δεν είναι σαφές αν θα συνεχίσει γιατί έχει κατά καιρούς κάνει επικριτικά σχόλια κατά των ΗΠΑ και αν ο Ερντογάν θέλει να ρίξει γέφυρες στην επικοινωνία με τη Δύση και τις ΗΠΑ, ο Σοϊλού θα είναι ένα προβληματικό πρόσωπο.

Ακούγεται έντονα ότι επιστρέφει στην κυβέρνηση ο γαμπρός του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϋράκ, ένα άτομο που ακουγόταν συχνά στα θέματα γεωτρήσεων. Μεγάλο ενδιαφέρον για τι θα γίνει με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, που βρίσκεται στο υπουργείο Eσωτερικών. Δεν είναι σαφές αν θα συνεχίσει γιατί έχει κατά καιρούς κάνει επικριτικά σχόλια κατά των ΗΠΑ και αν ο Ερντογάν θέλει να ρίξει γέφυρες στην επικοινωνία με τη Δύση και τις ΗΠΑ, ο Σοϊλού θα είναι ένα προβληματικό πρόσωπο.

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα