Πορεία Pas à Pas Tennis Sans Limites 2023-Βήµα Βήµα το Παρίσι για το Παρατέννις

Ο γαλλικός µη κερδοσκοπικός σύνδεσµος Tennis Sans Limites (Τέννις χωρίς όρια) σε συνεργασία µε τον παγκοσµίως γνωστό εθελοντή-πεζοπόρο Αλέξη Σοφοκλέους, διοργανώνει την πρώτη πορεία για ενίσχυση και εξέλιξη της πρακτικής του παρατέννις για παιδιά και ενήλικες.

Ο εθελοντής-πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους θα ξεκινήσει από το στάδιο Ρολάν Γκαρός τη Δευτέρα 5 Ιουνίου και θα διανύσει µια απόσταση περίπου 60 χιλιοµέτρων περιµετρικά της πόλης του Παρισιού. Θα κάνει σταθµούς σε σηµαντικά πολιτιστικά µνηµεία της πόλης όπως και στις ακαδηµίες τέννις του Bercy και Châtillon όπου ο σύνδεσµος διοργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για άτοµα µε αναπηρίες. Θα τερµατίσει στο στάδιο Ρολάν Γκαρός στις 9 Ιουνίου, µέρα αφιερωµένη στο παρατένις (Journée Tous en Fauteuil - All in a Wheelchair Day) όπου θα διεξάγεται ταυτόχρονα το παγκοσµίου φήµης τουρνουά και οι αγώνες µε αµαξίδιο.

Όπως όλες οι πορείες του Αλέξη, έτσι και η πορεία Pas à pas Tennis Sans Limites - Βήµα Βήµα Τένις χωρίς όρια, θα µεταφέρει µηνύµατα αλληλεγγύης, ενθάρρυνσης και δύναµης, αυτή τη φορά για τα άτοµα µε αναπηρία, πέρνοντας έµπνευση από το παράδειγµα ζωής και δράσης πολλών αθλητών του παρατένις που εµπλουτίζουν το άθληµα µε τις αξιοθαύµαστες ικανότητες και επιδόσεις τους.

Ο Αλέξης θα συνοδεύεται από την οµάδα Tennis Sans Limites, προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισµού, αθλητές του παρατένις σε αµαξίδιο, κωφούς, βαρύκωους και αρτιµελείς αθλητές, όπως επίσης και µέλη άλλων µη κερδοσκοπικών οργανισµών. Σε κάθε σταθµό θα δίνεται ορατότητα στο άθληµα, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τις δυνατότητες που µπορεί να προσφέρει αυτή η πρακτική.

Πάντα µε δύναµη ψυχής, ο Αλέξης Σοφοκλέους κατάφερε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε την Κύπρο περιμετρικά, μια απόσταση 740χλμ σε 29 ημέρες ως επίσης τα 30 νησιά των Κυκλάδων σε 30 ημέρες.

Οι πεζοπορίες εντάσσονται µέσα στην µεγάλη δραστηριότητα «Βήµα-Βήµα την Κύπρο» που ξεκίνησε το 2020 και ακολούθως µε περισσότερες από 50 φιλανθρωπικές και κοινωνικές πεζοπορίες όπου ενισχύθηκε το έργο πολλών ΜΚΟ.

Οι πιο πρόσφατες πορείες του περιλαµβάνουν το Celebrate Your Scars στην Αθήνα και Κύπρο, όπως επίσης και πεζοπορίες στη Νορβηγία και Ιορδανία για ενίσχυση οργανισµών πρόληψης και θεραπείας του καρκίνου.

Με αυτές τις δραστηριότητες ο Αλέξης Σοφοκλέους προτάθηκε για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2021 και έτυχε µεγάλης προβολής από ΜΜΕ ως επίσης και του Euronews.

Την µοναδική αυτή δράση µπορεί κανείς να ακολουθεί µέσω της σελίδας «Βήµα-Βήµα την Κύπρο» στο facebook µε οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που ο εθελοντής-πεζοπόρος θα αναρτά καθηµερινά, όπως επίσης και στις σελίδες του οργανισµού Tennis Sans Limites στο Facebook, Instagram και Twitter.

Facebook : https://www.facebook.com/CyprusStepbyStep/

https://www.facebook.com/tennisssanslimites

Youtubechannel: https://www.youtube.com/channel/UCuHsftNkl4ScDXX-5fi3vuw/featured

Την πορεία χορηγούν τα ξενοδοχεία :

PullmanParisCentreBercy: https://www.pullmanpariscentrebercy.com/

Le Vert Galant Paris : http://www.vertgalant.com/

Το εστιατόριο Ariette :https://www.pullmanpariscentrebercy.com/restaurant-bar-terrasse/

Η εταιρία OJO Sunglasses : https://ojosunglasses.com/

Step by Step Paris

Δειτε Επισης

K. Iωάννου: Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα πρόσβασης σε προσιτή ασφαλή στέγη
«Γυναίκες έρχονται κουμπωμένες μέχρι το λαιμό, φοβισμένες να δείξουν το κατακρεουργημένο στήθος τους»
Ανησυχία Οικολόγων για θέσεις Υπ. Γεωργίας για τα γενετικά τροποποιημένα φυτά
Στοχευμένες επιθεωρήσεις τον Οκτώβρη για αδήλωτη εργασία
Συνάντηση με τον ΥΠΕΣ ζήτησε η Δήμαρχος Λακατάμιας για ενδεχόμενη δομή φιλοξενίας
Ξεκίνησε την λειτουργία του ο Σταθμός Δημόσιων Συγκοινωνιών στη Πάφο
Αναστολή εργασιών σε εργοστάσια παραγωγής χαλλουμιού στα κατεχόμενα
Ξεκίνησε για το ταξίδι ζωής στη Γερμανία ο 10χρονος Λούκας-Το συγκινητικό μήνυμα του μέσα από το αεροπλάνο
Μικρή τριμηνιαία μείωση στις τιμές κατοικιών στην Κύπρο-Eτήσια αύξηση
Η Λεμεσός βάζει μπρος για υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης