Kαλεί την Ένωση Ακτοπλοϊκών να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία ο Δήμος Παραλιμνίου

Ο Δήμος Παραλιμνίου καλεί την Παγκύπρια Ένωση Ακτοπλοϊκών να συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της νομοθεσίας για έκδοση άδειας λειτουργίας σκάφους αναψυχής σε ακτοπλοϊκά επιβατηγά σκάφη.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Παραλιμνίου αναφέρεται σε επιστολή της Παγκύπριας Ένωσης Ακτοπλοϊκών ημερομηνίας 29 Μαΐου στην οποία χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «παράνομη και αυθαίρετη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου να επιβληθεί τέλος άδειας λειτουργίας σκάφους αναψυχής σε ακτοπλοϊκά επιβατηγά σκάφη».

Ο Δήμος Παραλιμνίου διευκρινίζει ότι «σύμφωνα με τον Περί Δήμων νόμο, οποιοσδήποτε ασκεί επάγγελμα/επιτήδευμα/οικονομική δραστηριότητα εντός του Δήμου έχει υποχρέωση να εκδώσει τις απαραίτητες άδειες σύμφωνα με το νόμο».  «Την ίδια στιγμή που καταστηματάρχες, εστιάτορες, φροντιστήρια, ιατροί, δικηγόροι και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες εκδίδουν άδειες για να μπορούν να ασκούν τις δραστηριότητες τους, ο συγκεκριμένος κλάδος απαιτεί να αποτελεί εξαίρεση», σημειώνει.

Ως Δήμος Παραλιμνίου «τονίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και πως κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει εις βάρος των δημοτών και των άλλων επαγγελματιών στον Δήμο Παραλιμνίου».

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Παραλιμνίου καλεί τα μέλη της Παγκύπριας Ένωσης Ακτοπλοϊκών «να συμμορφωθούν με τις πρόνοιες της νομοθεσίας και όχι να επιβαρύνουν τους συμπολίτες μας για τις δικές τους οικονομικές δραστηριότητες».

Δειτε Επισης

Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι