Kαλεί την Ένωση Ακτοπλοϊκών να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία ο Δήμος Παραλιμνίου

Ο Δήμος Παραλιμνίου καλεί την Παγκύπρια Ένωση Ακτοπλοϊκών να συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της νομοθεσίας για έκδοση άδειας λειτουργίας σκάφους αναψυχής σε ακτοπλοϊκά επιβατηγά σκάφη.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Παραλιμνίου αναφέρεται σε επιστολή της Παγκύπριας Ένωσης Ακτοπλοϊκών ημερομηνίας 29 Μαΐου στην οποία χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «παράνομη και αυθαίρετη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου να επιβληθεί τέλος άδειας λειτουργίας σκάφους αναψυχής σε ακτοπλοϊκά επιβατηγά σκάφη».

Ο Δήμος Παραλιμνίου διευκρινίζει ότι «σύμφωνα με τον Περί Δήμων νόμο, οποιοσδήποτε ασκεί επάγγελμα/επιτήδευμα/οικονομική δραστηριότητα εντός του Δήμου έχει υποχρέωση να εκδώσει τις απαραίτητες άδειες σύμφωνα με το νόμο».  «Την ίδια στιγμή που καταστηματάρχες, εστιάτορες, φροντιστήρια, ιατροί, δικηγόροι και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες εκδίδουν άδειες για να μπορούν να ασκούν τις δραστηριότητες τους, ο συγκεκριμένος κλάδος απαιτεί να αποτελεί εξαίρεση», σημειώνει.

Ως Δήμος Παραλιμνίου «τονίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και πως κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει εις βάρος των δημοτών και των άλλων επαγγελματιών στον Δήμο Παραλιμνίου».

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Παραλιμνίου καλεί τα μέλη της Παγκύπριας Ένωσης Ακτοπλοϊκών «να συμμορφωθούν με τις πρόνοιες της νομοθεσίας και όχι να επιβαρύνουν τους συμπολίτες μας για τις δικές τους οικονομικές δραστηριότητες».

Δειτε Επισης

Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση
Επέκταση θερινού σχολείου στα ειδικά σχολεία ψήφισε η Βουλή
Πράσινο Βουλής για επέκταση στους 12 μήνες του δικαιώματος διακοπής εργασίας από μητέρες
Χάος στα συνεργεία για ταχογράφους φορτηγών και λεωφορείων-Εξετάζει αλλαγές το ΤΟΜ
Εξάμηνη καθυστέρηση στην επέκταση και ανακαίνιση της εντατικής νεογνών στο Μακάρειο-Αγανάκτηση από την Επ. Υγείας
«Η ισότητα των φύλων δεν είναι απλώς πολιτικός στόχος αλλά νομική υποχρέωση»
Σοβαρές καθυστερήσεις εξέτασης των αιτημάτων φαρμάκων ογκολογικών ασθενών
«Στο πλευρό της Ανθρωπότητας»-Την 8η Μαΐου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου