Ετοιμάζεται Νομοσχέδιο για τη μη διακοπή του επιδόματος αναπηρίας σε δικαιούχους επικαρπίας

Νομοσχέδιο για επίλυση του προβλήματος που προκύπτει όταν άτομα με αναπηρία κατέχουν σπίτι με επικαρπία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το κράτος να προχωρεί στην αποκοπή του επιδόματος αναπηρίας, αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, ύστερα από πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ- Συνεργασία Αλέκος Τρυφωνίδης. Σε δηλώσεις του, ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι η Επιτροπή Εργασίας συζήτησε την πρόταση νόμου που κατέθεσε για να επιλυθεί το πρόβλημα της διακοπής του επιδόματος αναπηρίας, όταν ο ανάπηρος δεχτεί από τον πατέρα ή την μητέρα του ή άλλο συγγενή οικία με επικαρπία.

Πρόσθεσε ότι ύστερα από την τρίτη φορά που συζητήθηκε το θέμα, η Υπηρεσία Επιδομάτων του Υφυπουργείου Πρόνοιας συμφωνεί, με κάποιες διαφοροποιήσεις που έφερε, ώστε να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα. Με τη λύση αυτή, όπως είπε ο κ. Τρυφωνίδης, ο ανάπηρος όταν δέχεται την πρώτη κατοικία από συγγενικό του πρόσωπο με επικαρπία δεν θα διακόπτεται το επίδομα αναπηρίας.

Χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική αυτή την εξέλιξη, αφού όπως είπε, εδώ και έναν χρόνο υπάρχουν ανάπηροι που τους διακόπηκε το επίδομα αναπηρίας, γιατί είτε δέχτηκαν σπίτι με επικαρπία οι ίδιοι είτε τα ανήλια παιδιά τους.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και της Υπηρεσίας Επιδομάτων και του Υπουργείου Οικονομικών και της Νομικής Υπηρεσίας, αυτή η διαφοροποίηση να έρθει με σχετικό νομοσχέδιο από το Υφυπουργείο με ταχύτατους ρυθμούς. Είπε επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία έχει υποσχεθεί ότι θα το επεξεργαστεί άμεσα για να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και να οδεύσει προς ψήφιση.

Δειτε Επισης

Παραδίδεται εντός του έτους το Πολιτιστικό Χωριό Λέμπας
Στους προορισμούς κρουαζιέρας στην αν. Μεσόγειο επενδύει το λιμάνι Λάρνακας
Καλλιτεχνική εκδήλωση στη Λεμεσό για τον Μάριο Τόκα
Σούπερ τυχερός στην Κύπρο, έκλεισε πεντάρι στο Τζόκερ-Πόσα κέρδισε
Απροσπέλαστα ιατρεία για ΑμεΑ-Από τα 1447 δηλώνουν προσβάσιμα μόλις 34
Άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν τα περιστατικά βίας-Άμεση ανάγκη για αλλαγή κουλτούρας
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Απορρίπτει όσα του καταλογίζει ο ΠΑΣΥΛΕ για e-kalathi ο Παπαναστασίου
Σ. Ιωάννου: Η Κύπρος έχει ανάγκη την ειρήνη, όλοι μαζί να ζήσουμε σε μια πατρίδα με ειρήνη
ΑΗΚ: Απολεσθέντα εισοδήματα €107 εκ. από απόφαση ΡΑΕΚ για διατιμήσεις 2023