Πήρε θέση το ΥΠΑΝ για το ζήτημα με το γραπτό των Νέων Ελληνικών-«Αποδόθηκαν ευθύνες»

Πήρε θέση το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά στο ζήτημα που προέκυψε, με το γραπτό των Νέων Ελληνικών της Γ' Γυμνασίου, με το Υπουργείο να τονίζει πως έχουν ήδη αποδοθεί ευθύνες και γίνονται αυστηρές συστάσεις προς τους θεματοθέτες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών της Γ’ τάξης Γυμνασίου, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αφού ολοκλήρωσε την διερεύνηση με πλήρη στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του, ανακοινώνει ότι:

(α) προβαίνει στις δέουσες ενέργειες, ώστε ο μικρός αριθμός μαθητών/τριών που φαίνεται να είχαν «επαφή» με το εν λόγω κείμενο να μην τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες

(β) έχουν ήδη αποδοθεί ευθύνες, γίνονται αυστηρές γραπτές συστάσεις προς τους θεματοθέτες και λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα προς αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα προέκυψε με το άγνωστο κείμενο, αφού διαφάνηκε πως σε ένα σχολείο της πρωτεύουσας, οι μαθητές φαίνεται να είχαν διδαχθεί το εν λόγω κείμενο, το οποίο είναι εκτός εξεταστέας ύλης.

«Δεν είναι το γραπτό το πρόβλημα, αλλά οι πρακτικές που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, υπάρχει οδηγία προς τους φιλολόγους, όπως διδάξουν παράλληλα με τα εντός ύλης κείμενα και κάποια άγνωστα, για να υπάρχει αντιπαραβολή. Στη συνέχεια, τα σχολεία καλούνται να αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας τη λίστα των κειμένων που διδάσκουν στους μαθητές, για να μην υπάρχει πρόβλημα», είχε αναφέρει στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντιννόπουλος.

Πάντως, από πλευράς γονέων επικρατεί η άποψη πως το εν λόγω ζήτημα δεν αποτελεί υψίστης σημασίας, καθώς το πρόβλημα που προέκυψε το προηγούμενο τετράμηνο, με τη διαρροή θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου, ήταν αρκετά σοβαρότερο.

Σημειώνεται πως για την τρέχουσα εξεταστική περίοδο, αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που χρειάστηκε την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, με το πρώτο να αφορά στο δοκίμιο της Φυσικής της Γ' Λυκείου, που περιείχε δύο ασκήσεις εκτός εξεταστέας ύλης. Κάτι που ανάγκασε το Υπουργείο να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει πως θα δοθούν όλες οι μονάδες σε όλους τους μαθητές.

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει