Παρέμβαση Κανάρη για αναβολή της στάσης εργασίας των φυσιοθεραπευτών

Τη διαβεβαίωση ότι θα μεσολαβήσει για την επίλυση του προβλήματος, που έχει προκύψει με τους φυσιοθεραπευτές, ώστε να εξευρεθεί ο τρόπος για αναβολή της στάσης εργασίας που εξήγγειλε ο κλάδος, έδωσε την Τρίτη η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη, η οποία σημείωσε ότι το απόγευμα θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Κληθείσα, μετά από την τέλεση των εγκαινίων του ανακαινισμένου παιδοχειρουργικού θαλάμου του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ, να σχολιάσει τη νέα απαντητική επιστολή που έστειλαν στον ΟΑΥ οι φυσιοθεραπευτές, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούν τη μεσολάβησή της, η Δρ Κανάρη ανέφερε ότι θα μιλήσει και με τους φυσιοθεραπευτές, αλλά και με τον ΟΑΥ -όπως είναι το πρέπον- ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να αναβληθεί η απεργία.

«Σίγουρα με θλίβει, γιατί θα κατέβουν σε απεργία. Τους έχω ακούσει και τους κατανοώ πλήρως», είπε η αρμόδια Υπουργός.

Σύμφωνα με την Πόπη Κανάρη η ίδια πριν από την εξαγγελία του μέτρου της στάσης εργασίας, είχε μεταφέρει στον ΟΑΥ προφορικώς και γραπτώς -και όχι μόνο- τα αιτήματα των φυσιοθεραπευτών, αλλά και αίτημα όπως των ακτινολόγων, σε σχέση με τον υπολογισμό των αναγκαίων μονάδων που απαιτούνται.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «λόγω της μείωσης της μονάδας σίγουρα η ποιότητα της προσφοράς της υγείας θα υποστεί σημαντική πτώση», για να σημειώσει ότι ζήτησε από τον ΟΑΥ όπως διερευνήσει το ζήτημα του τρόπου υπολογισμού της μονάδας και των φυσιοθεραπευτών, αλλά και άλλων επαγγελμάτων, αφού ως Υπουργός δεν θα ήθελε -όπως είπε- «μειώσεις στην ποιότητα της υγείας».

Διαβεβαίωσε ότι μέλημα του Υπουργείου της είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες και η προσβασιμότητα στο ΓεΣΥ του κάθε πολίτη.

Άρα αυτό, σημείωσε, «δεν ωφελεί στο να μειώνουμε συνεχώς τις μονάδες, να εισάγουμε και νέα επαγγέλματα, τη στιγμή που ακόμα αυτά που έχουμε πρέπει να τα διαχειριστούμε με καλύτερο τρόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα ορίσει συνάντηση με τους φυσιοθεραπευτές και τον ΟΑΥ, ανέφερε πως θα προσπαθήσει να έχει επικοινωνία με τον ΟΑΥ το απόγευμα, ενώ σημείωσε πως αν οι φυσιοθεραπευτές θέλουν να συναντηθούν μαζί της θα τους καλέσει.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΡΙΚ και ΕΥΡΙΚ θίγουν προβλήματα της Επιτροπής Συντάξεων
Ο ΚΟΑΠ ενέκρινε τις πλήρες αιτήσεις αγροτών για δύο "Καθεστώτα"
Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας
Συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Πρόεδρος για Αρχηγό-«Όταν αποφασίσω θα σας ενημερώσω»
Λύπη Υπουργείου Μεταφορών για την ταλαιπωρία που προκάλεσε η διαμαρτυρία των οδηγών ταξί
Κατοικία φροντίδας για Άτομα με Αυτισμό εγκαινίασε η Υφ. Πρόνοιας
Προσπάθεια ΔΗΣΥ για συνεργασίες στις Τοπικές Εκλογές-Επαφές με βάση, διαβουλεύσεις με ηγεσίες
Νέα σύλληψη που σχετίζεται με τα κυκλώματα διακίνησης αλλοδαπών-Καταζητούνται άλλοι έξι
Δεκατριάχρονη γέννησε σε τουαλέτα νοσοκομείου-Νόμιζαν ότι είχε τυμπανισμό
Η Υπουργός Υγείας εξήρε το έργο του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ