ΑΣΔΥΚ: Άκρως ανησυχητική η κατάσταση στα γήπεδα, να αναληφθούν ευθύνες

Το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), σε ανακοίνωσή του, θεωρεί πως πλέον είναι παντελώς ανώφελες οι καταδίκες των όποιων επεισοδίων εντός και εκτός των αθλητικών χώρων και ζητά όπως όλοι οι ενδιαφερόμενοι αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επισπευθεί η δημιουργία μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε κάθε επαρχία.

Κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος αναφέρει ότι τα επεισόδια σε έκταση και σε ένταση προσλαμβάνουν εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις. "Είμαστε μάρτυρες της κλιμακούμενης αύξησης του χουλιγκανισμού και της νεανικής παραβατικότητας. Πλέον τα προβλήματα αυτά έχουν διεισδύσει βαθιά ανάμεσα σε συγκεκριμένες οπαδικές ομάδες νέων και εκκολάπτεται μια άκρως επικίνδυνη κουλτούρα", αναφέρει, χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρα για τα κυπριακά δεδομένα την χρήση βομβών μολότοφ, την εγκληματική ρήξη φωτοβολίδας με πιστόλι εναντίον του ελικοπτέρου της Αστυνομίας και τις ευθείες βολές προς μέλη της Αστυνομίας.

Σημειώνει ότι η διασφάλιση της ασφάλειας και της ομαλότητας εντός και εκτός των αθλητικών χωρών δεν αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Αστυνομίας και του επί καθήκοντι αστυνομικού και απαιτεί "ανάληψη ευθυνών από όλους τους εμπλεκόμενους. Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για δημιουργία μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε κάθε επαρχία, με συνάδελφους οι οποίοι θα διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό, ώστε να επιτελέσουν αποτελεσματικότερα τα καθήκοντά τους". 

Ο ΚΑΣ απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πέραν της Αστυνομίας, ΚΟΠ, αθλητικά Σωματεία και Συνδέσμους Φιλάθλων, όπως αξιοποιήσουν τη θερινή διακοπή των ποδοσφαιρικών αγώνων και επανεξετάσουν τις δράσεις και τους σχεδιασμούς για την ασφάλεια εντός και εκτός των αθλητικών χώρων και αποτροπής επεισοδίων.

Αποφασιστικής σημασίας, προσθέτει, είναι ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι άλλοι εμπλεκόμενοι, τα αθλητικά σωματεία και οι διοικήσεις τους, η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ ενώ αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας θα μπορούσε να καταρτίσει προγράμματα καλλιέργειας κουλτούρας και διαπαιδαγώγησης κοινωνικής ευθύνης των νέων, με στόχο την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας.

Χαρακτηρίζει επίσης καθοριστικό το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα κόμματα, προσθέτοντας ότι "όλοι γνωρίζουν πως τα κόμματα έχουν κομματικοποιήσει και το ποδόσφαιρο. Ας αναλάβουν λοιπόν, όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν και ας αφήσουν την Αστυνομία να επιτελέσει το δύσκολο έργο της".

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης-Τα επίσημα αποτελέσματα
Προβάδισμα 55%-60% για τον Στέφανο Κασσελάκη-Για καθαρή νίκη μιλούν στο επιτελείο του
Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-Στις 22:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Δημόσια δαπάνη η κηδεία του Ξενοφώντα Καλλή με απόφαση Προέδρου-«Αφιέρωσε τη ζωή του για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων»
Στη Θεσσαλία ελικόπτερα και πεζοναύτες σε ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας-Κλείνουν τα σχολεία
Με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο κρατούμενος από τις Κεντρικές-Υποβάλλεται σε επέμβαση
Απόψε η συναυλία στην μνήμη του Θανάση-Οι πολίτες ξανά στο πλευρό της οικογένειας
ΟΣΑΚ για Δέσποινα Ρούσου-«Εχθρική η προτροπή για παραπομπή της σε ιατροσυμβούλιο»