Παράπονα για γραπτό των Νέων Ελληνικών-Μαθητές διδάχθηκαν το άγνωστο κείμενο

Φωνές γύρω από το γραπτό των Νέων Ελληνικών της Γ’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα για το αδίδακτο κείμενο, με την ΟΕΛΜΕΚ να διαπιστώνει ότι ένα σχολείο είχε διδάξει το εν λόγω κείμενο στους μαθητές. Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα και εξετάζει τα μέτρα που μπορεί να λάβει, ώστε να μην δημιουργηθούν οποιεσδήποτε ανισότητες.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, το πρόβλημα προέκυψε με το άγνωστο κείμενο, αφού διαφάνηκε πως σε ένα σχολείο της πρωτεύουσας, οι μαθητές φαίνεται να είχαν διδαχθεί το εν λόγω κείμενο, το οποίο είναι εκτός εξεταστέας ύλης.

«Δεν είναι το γραπτό το πρόβλημα, αλλά οι πρακτικές που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, υπάρχει οδηγία προς τους φιλολόγους, όπως διδάξουν παράλληλα με τα εντός ύλης κείμενα και κάποια άγνωστα, για να υπάρχει αντιπαραβολή. Στη συνέχεια, τα σχολεία καλούνται να αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας τη λίστα των κειμένων που διδάσκουν στους μαθητές, για να μην υπάρχει πρόβλημα».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, το σχολείο είχε ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας για τα κείμενα που δίδαξε, ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρξε αυτό το μπέρδεμα. Πλέον, το μπαλάκι είναι στο Υπουργείο, ώστε να λάβει μέτρα επιδιόρθωσης.

«Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την περίπτωση και εξετάζει διορθωτικά μέτρα, για να μην υπάρξουν αδικίες. Εμείς ως ΟΕΛΜΕΚ είχαμε θέσει το ζήτημα της θεματοθέτησης, αφού χρειάζεται προσοχή πώς γίνεται η διαδικασία, αλλά και πώς επιλέγονται τα θέματα που μπαίνουν στις εξετάσεις. Κάποια λάθη, όμως, μπορεί να προκύψουν και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε».

Πάντως, από πλευράς γονέων επικρατεί η άποψη πως το εν λόγω ζήτημα δεν αποτελεί υψίστης σημασίας, καθώς το πρόβλημα που προέκυψε το προηγούμενο τετράμηνο, με τη διαρροή θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου, ήταν αρκετά σοβαρότερο.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας