Παράπονα για γραπτό των Νέων Ελληνικών-Μαθητές διδάχθηκαν το άγνωστο κείμενο

Φωνές γύρω από το γραπτό των Νέων Ελληνικών της Γ’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα για το αδίδακτο κείμενο, με την ΟΕΛΜΕΚ να διαπιστώνει ότι ένα σχολείο είχε διδάξει το εν λόγω κείμενο στους μαθητές. Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα και εξετάζει τα μέτρα που μπορεί να λάβει, ώστε να μην δημιουργηθούν οποιεσδήποτε ανισότητες.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, το πρόβλημα προέκυψε με το άγνωστο κείμενο, αφού διαφάνηκε πως σε ένα σχολείο της πρωτεύουσας, οι μαθητές φαίνεται να είχαν διδαχθεί το εν λόγω κείμενο, το οποίο είναι εκτός εξεταστέας ύλης.

«Δεν είναι το γραπτό το πρόβλημα, αλλά οι πρακτικές που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, υπάρχει οδηγία προς τους φιλολόγους, όπως διδάξουν παράλληλα με τα εντός ύλης κείμενα και κάποια άγνωστα, για να υπάρχει αντιπαραβολή. Στη συνέχεια, τα σχολεία καλούνται να αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας τη λίστα των κειμένων που διδάσκουν στους μαθητές, για να μην υπάρχει πρόβλημα».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, το σχολείο είχε ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας για τα κείμενα που δίδαξε, ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρξε αυτό το μπέρδεμα. Πλέον, το μπαλάκι είναι στο Υπουργείο, ώστε να λάβει μέτρα επιδιόρθωσης.

«Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την περίπτωση και εξετάζει διορθωτικά μέτρα, για να μην υπάρξουν αδικίες. Εμείς ως ΟΕΛΜΕΚ είχαμε θέσει το ζήτημα της θεματοθέτησης, αφού χρειάζεται προσοχή πώς γίνεται η διαδικασία, αλλά και πώς επιλέγονται τα θέματα που μπαίνουν στις εξετάσεις. Κάποια λάθη, όμως, μπορεί να προκύψουν και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε».

Πάντως, από πλευράς γονέων επικρατεί η άποψη πως το εν λόγω ζήτημα δεν αποτελεί υψίστης σημασίας, καθώς το πρόβλημα που προέκυψε το προηγούμενο τετράμηνο, με τη διαρροή θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου, ήταν αρκετά σοβαρότερο.

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα
Νέα στοιχεία για την φρίκη στο Βόλο-Aναφορές ότι ο 28χρονος κακοποιούσε και το παιδί
Ε/κ και Τ/κ συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Οδηγίες Κανάρη σε ΟΑΥ για παράδοση μελέτης βασικών υπηρεσιών ΓεΣΥ σε ακριτικές περιοχές
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λάρνακας λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Πώς έγινε η συντριβή του αεροσκάφους στη Θήβα-Καταλείπει σύζυγο και βρέφος ο 37χρονος χειριστής
Το τροχαίο που προηγήθηκε του διπλού θανατηφόρου και η μαρτυρία του οδηγού που παρέσυρε τα θύματα
Κατέπεσε μικρό αεροσκάφος στη Θήβα-Νεκρός ο χειριστής του
Πώς έγινε το διπλό θανατηφόρο στον αυτοκινητόδρομο-Πήδηξε τη νησίδα και εισήλθε στην αντίθετη κατεύθυνση ο πεζός