Παράπονα για γραπτό των Νέων Ελληνικών-Μαθητές διδάχθηκαν το άγνωστο κείμενο

Φωνές γύρω από το γραπτό των Νέων Ελληνικών της Γ’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα για το αδίδακτο κείμενο, με την ΟΕΛΜΕΚ να διαπιστώνει ότι ένα σχολείο είχε διδάξει το εν λόγω κείμενο στους μαθητές. Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα και εξετάζει τα μέτρα που μπορεί να λάβει, ώστε να μην δημιουργηθούν οποιεσδήποτε ανισότητες.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, το πρόβλημα προέκυψε με το άγνωστο κείμενο, αφού διαφάνηκε πως σε ένα σχολείο της πρωτεύουσας, οι μαθητές φαίνεται να είχαν διδαχθεί το εν λόγω κείμενο, το οποίο είναι εκτός εξεταστέας ύλης.

«Δεν είναι το γραπτό το πρόβλημα, αλλά οι πρακτικές που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, υπάρχει οδηγία προς τους φιλολόγους, όπως διδάξουν παράλληλα με τα εντός ύλης κείμενα και κάποια άγνωστα, για να υπάρχει αντιπαραβολή. Στη συνέχεια, τα σχολεία καλούνται να αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας τη λίστα των κειμένων που διδάσκουν στους μαθητές, για να μην υπάρχει πρόβλημα».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, το σχολείο είχε ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας για τα κείμενα που δίδαξε, ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρξε αυτό το μπέρδεμα. Πλέον, το μπαλάκι είναι στο Υπουργείο, ώστε να λάβει μέτρα επιδιόρθωσης.

«Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την περίπτωση και εξετάζει διορθωτικά μέτρα, για να μην υπάρξουν αδικίες. Εμείς ως ΟΕΛΜΕΚ είχαμε θέσει το ζήτημα της θεματοθέτησης, αφού χρειάζεται προσοχή πώς γίνεται η διαδικασία, αλλά και πώς επιλέγονται τα θέματα που μπαίνουν στις εξετάσεις. Κάποια λάθη, όμως, μπορεί να προκύψουν και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε».

Πάντως, από πλευράς γονέων επικρατεί η άποψη πως το εν λόγω ζήτημα δεν αποτελεί υψίστης σημασίας, καθώς το πρόβλημα που προέκυψε το προηγούμενο τετράμηνο, με τη διαρροή θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου, ήταν αρκετά σοβαρότερο.

Δειτε Επισης

Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσωστών για λουόμενο στην Πάφο-Μπήκε στο νερό μεθυσμένος
Συντεχνίες ΡΙΚ: Ταχείς διαδικασίες για επίλυση του θέματος με τις συντάξεις
​​​​​​​Η προσωπική πορεία προσφύγων από το 1974 στο συμμετοχικό έργο «Νήματα»
Νέα σύσκεψη στα κατεχόμενα για το περιουσιακό
Ο φετινός Ιούνης ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο
ΟΕΛΜΕΚ: Ημιτελής η προσπάθεια αναβάθμισης των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ-ΚΙΕ
Έρχεται Κύπρο ο Δένδιας για επίσημη επίσκεψη
«Δάσκαλε που δίδασκες…»-Όχημα του Υπουργείου Παιδείας στάθμευσε σε χώρο ΑμΕΑ
Βλάβη επηρεάζει την υδροδότηση στην κοινότητα Επισκοπής
Συνεχίζεται η εφαρμογή του «κτίΖΩ»-Κατεδαφίζονται άλλες δυο πολυκατοικίες