Λειτουργούν από 26 Ιουνίου 58 Θερινά Δημόσια Σχολεία

Tην έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος «Θερινά Δημόσια Σχολεία (ΘΔΣ)» ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), σημειώνοντας ότι διαχρονικός τους στόχος είναι η προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης, ιδιαίτερα σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Κατά τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν ως ΘΔΣ 58 σχολεία, εκ των οποίων 37 Δημοτικά Σχολεία και 21 Νηπιαγωγεία, καλύπτοντας και τις πέντε επαρχίες της Κύπρου, καθώς και τις ορεινές κοινότητες. Η περίοδος λειτουργίας των ΘΔΣ είναι από τις 26 Ιουνίου 2023 έως και τις 28 Ιουλίου 2023.

Το ΥΠΑΝ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας, έχει προβεί σε επέκταση του Προγράμματος των ΘΔΣ, τόσο σε αριθμό σχολείων όσο και στο ωράριο λειτουργίας τους (επέκταση ωραρίου μέχρι τις 16:00) αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι για τρίτη σχολική χρονιά, κατά τη  λειτουργία των ΘΔΣ, θα συνεχιστεί η προσφορά του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Στο πιο πάνω πρόγραμμα, θα μπορούν και φέτος να συμμετάσχουν και παιδιά προσφύγων από την Ουκρανία.

Το Πρόγραμμα των ΘΔΣ προσφέρεται δωρεάν προς όλα τα παιδιά και οι γονείς συνεισφέρουν οικονομικά μόνο για την κάλυψη του κόστους σίτισης των παιδιών που επέλεξαν να φοιτήσουν στην απογευματινή ζώνη του ΘΔΣ, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των ΘΔΣ, θα απασχοληθούν εκπαιδευτικοί δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης, ενώ για τις ανάγκες των παιδιών ειδικής εκπαίδευσης θα απασχοληθεί και αριθμός σχολικών συνοδών/βοηθών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα ΘΔΣ εφαρμόζεται ένα πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα και τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών. Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των ΘΔΣ περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, όπως Εικαστική Έκφραση, Μουσική, Θέατρο, Φυσική Αγωγή, Αγωγή Ζωής με θέματα συνυφασμένα με την καλοκαιρινή περίοδο, παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, Κουκλοθέατρο, Φιλαναγνωσία/Βιβλιοθήκη, κ.ά.

Δειτε Επισης

Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του 10χρονου Λούκα που διαγνώσθηκε με καρκίνο για τρίτη φορά-«Μπαμπά πάμε και θα έρθουμε»
Υπ. Γεωργίας: Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα
Ε/κ και Τ/κ συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
Οδηγίες Κανάρη σε ΟΑΥ για παράδοση μελέτης βασικών υπηρεσιών ΓεΣΥ σε ακριτικές περιοχές
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λάρνακας λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Η ιστορία του 25χρονου ποδηλάτη που διαγνώσθηκε με καρκίνο και κάνει τον γύρο της Κύπρου για το Ογκολογικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τρίτη
ΒΙΝΤΕΟ: Αγανακτισμένοι οι πολίτες με τις συνεχείς αυξήσεις, ζητούν μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση
Έτσι θα είναι οι φοιτητικές εστίες του ΤΕΠΑΚ-Υπογράφτηκε η σύμβαση (pics)
Δυνατή η τροποποίηση Δήλωσης ΦΠΑ από τις 17 Σεπτεμβρίου