Πήγαν στο ΓΣΠ με ρόπαλο, σιδερογροθιές και 11 κροτίδες οι δύο που καταδικάστηκαν για βία στα γήπεδα

Άμεση ποινή φυλάκισης πέντε μηνών μετά από παραδοχή επέβαλε χθες, 29 Μαΐου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε δύο νεαρά πρόσωπα ηλικίας 21 ετών, σε σχέση με βία στα γήπεδα. Παράλληλα απέκλεισε τα δύο άτομα από τα γήπεδα για ένα έτος. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελείας, οι δύο εντοπιστήκαν από την Αστυνομία να μεταφέρουν ο μεν πρώτος, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο, δύο σιδερογροθιές και δύο φωτεινά σήματα χειρός και ο δε δεύτερος 11 κροτίδες. Οι νεαροί ανακόπηκαν από την Αστυνομία σε περιοχή που γειτνιάζει με το στάδιο ΓΣΠ, λίγο πριν από την έναρξη της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ και ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Εναντίον των κατηγορουμένων καταχωρίσθηκε ποινική υπόθεση για τα αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια από τον Επιθεωρητή Εκρηκτικών Υλών (περί Εκρηκτικών Υλών Νόμου) και της μεταφοράς επιθετικών όπλων στην αμέσως γειτνιάζουσα περιοχή αθλητικού χώρου, κατά παράβαση του περί Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς χώρους Νόμου.

Επιπρόσθετα με την άμεση ποινή φυλάκισης των πέντε μηνών, το Δικαστήριο εξέδωσε Διάταγμα αποκλεισμού των δύο καταδικασθέντων από αγώνες, ή εκδηλώσεις, ή αθλητικούς χώρους για περίοδο ενός έτους από την ημέρα αποφυλάκισής τους, τόσο σε σχέση με εγχώριους αγώνες και αθλητικούς χώρους όσο και σε σχέση με ποδοσφαιρικούς αγώνες με διεθνή διάσταση.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας τα επίδικα αντικείμενα ως «…επιθετικά όπλα ή αντικείμενα που δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως επιθετικά όπλα…» και απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί «ανωριμότητας» των κατηγορουμένων σημείωσε πως «η ανωριμότητα δεν μπορεί πλέον να θεωρείται επαρκής δικαιολογία σε τέτοιες υποθέσεις», και έκρινε ότι για τα αδικήματα αυτά «η μόνη αρμόζουσα ποινή, υπό τις περιστάσεις, είναι αυτή της φυλάκισης».

Τονίζεται επίσης στην απόφαση πως «οποιαδήποτε άλλη ποινή δεν θα εξυπηρετούσε κατά την κρίση [του Δικαστηρίου] τον σκοπό του Νόμου, θα ήταν αναμφίβολα ακατάλληλη, ανεπαρκής και θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στους ίδιους τους κατηγορούμενους όσο και σε επίδοξους μιμητές ανάλογης εγκληματικής συμπεριφοράς».

Σημαντική, αναφέρει, ότι είναι και η αναφορά του Δικαστηρίου πως το γεγονός ότι τα επιθετικά όπλα και τα εκρηκτικά: «…μπορεί να μην πρόλαβαν να μεταφερθούν εντός του αγωνιστικού χώρου ή να χρησιμοποιηθούν, είναι πλέον άνευ σημασίας και ο λόγος για τούτο είναι όχι μόνο ευνόητος αλλά και όπως φαίνεται και από τις προαναφερόμενες αποφάσεις και τη συχνότητα και τη φύση των αυξανόμενων περιστατικών χουλιγκανισμού για τα οποία λαμβάνεται δικαστική γνώση, επιβεβλημένος».

Η συγκεκριμένη απόφαση ξεχωρίζει, σημειώνει η Γενική Εισαγγελία, αφού είναι η πρώτη η οποία επιβάλλει ποινή φυλάκισης τέτοιας έκτασης, με άμεση εκτέλεση, που αφορά σε τέτοιας φύσεως περιστατικά, δηλαδή μεταφορά και κατοχή εκρηκτικών υλών και επιθετικών όπλων εκτός του αγωνιστικού χώρου και χωρίς να έχουν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί.

Για την Κατηγορούσα Αρχή εμφανίστηκε η Μάρω Χαραλάμπους, Δημόσιος Κατήγορος.

Δειτε Επισης

Προβάδισμα 55%-60% για τον Στέφανο Κασσελάκη-Για καθαρή νίκη μιλούν στο επιτελείο του
Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-Στις 22:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Σταθερή αύξηση στη ζήτηση του χαλουμιού από τις αγορές του εξωτερικού-Πάνω από 110 εκ. οι εξαγωγές
Δημόσια δαπάνη η κηδεία του Ξενοφώντα Καλλή με απόφαση Προέδρου-«Αφιέρωσε τη ζωή του για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων»
Στη Θεσσαλία ελικόπτερα και πεζοναύτες σε ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας-Κλείνουν τα σχολεία
Με εκσπλάχνωση στο νοσοκομείο κρατούμενος από τις Κεντρικές-Υποβάλλεται σε επέμβαση
Απόψε η συναυλία στην μνήμη του Θανάση-Οι πολίτες ξανά στο πλευρό της οικογένειας
ΟΣΑΚ για Δέσποινα Ρούσου-«Εχθρική η προτροπή για παραπομπή της σε ιατροσυμβούλιο»
Ομοφοβική επίθεση Ελένης Λουκά σε Κασσελάκη-«Είσαι του σατανά, ομοφυλόφιλος, ανώμαλος...»