Λ. Χριστοφόρου: Σημαντικό η Κύπρος να απορροφήσει κονδύλια €1,2 δισ. από ΕΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να πετύχει την απορρόφηση των €960 εκ. σε χορηγίες και €260 εκ. σε δάνεια από την ΕΕ, είπε ο Λευτέρης Χριστοφόρου, μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό, την Τρίτη.

Ο κ. Χριστοφόρου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη "σημαντική, εποικοδομητική, ωφέλιμη και παραγωγική" συζήτηση, σημειώνοντας ότι, ως Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, "επικεντρωθήκαμε στα θέματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

"Διαπιστώσαμε θέληση και αποφασιστικότητα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας η Κύπρος να διεκδικήσει και να απορροφήσει τα κονδύλια που θα μας παρασχεθούν μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας", σημείωσε ο κ. Χριστοφόρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία, η Κύπρος να κατορθώνει να έχει στη διάθεσή της περίπου €960 εκ. χορηγίες από την ΕΕ μέσα από τον μηχανισμό ανάκαμψης, μαζί με άλλα €260 εκ. δάνεια, τα οποία, όπως είπε, μπορούν να αποβούν προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας.

"Συζητήσαμε σε βάθος, ούτως ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να πετύχει και πάλι να απορροφήσει όλα τα κονδύλια", σημείωσε, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες τέσσερις χώρες της ΕΕ που κατόρθωσαν να έχουν το ψηλότερο επίπεδο απορροφητικότητας για το προηγούμενο δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ "και ευελπιστούμε ότι και στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο η Κύπρος και πάλι θα πρωταγωνιστήσει".

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζει το έργο και την προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. "Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας, ούτως ώστε η Κύπρος να μπορέσει μέσα σε αυτούς τους κανόνες λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου να προχωρήσει στην ορθή αξιοποίηση όλων των κονδυλίων της ΕΕ", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Για ανάγκη αποκλιμάκωσης κατάστασης στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ΠτΒ και Πρέσβειρα ΗΠΑ
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του