Επιστολή Α. Δημητρίου προς Προέδρους Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων για το Βαρώσι

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μετά τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για πώληση ξενοδοχείων στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, θα αποστείλει μέχρι αύριο επιστολή προς τους Ευρωπαίους ομολόγους της, με την οποία θα ενημερώνει για την παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, καθώς και τι τεκταίνεται στο θέμα της Αμμοχώστου.

Κληθείσα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν, να αναφέρει ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν για να αναχαιτιστούν αυτές οι ενέργειες, η κ. Δημητρίου είπε ότι «η Βουλή των Αντιπροσώπων ήδη ετοιμάζει επιστολή, η οποία θα φύγει μέχρι αύριο προς τους ομολόγους μας, ενημέρωσης για την παραβίαση των ψηφισμάτων κυρίως όσον αφορά αυτή την ουσία του ΟΗΕ και για το τι ακριβώς τεκταίνεται».

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε επίπεδο Προέδρου της Βουλής, αλλά και βουλευτών, αξιοποιούν ορθότερα κάθε βήμα και ευκαιρία που τους προσφέρεται, μέσω των Οργανισμών στους οποίους συμμετέχουν, για να σημειώσει ότι από την άλλη ο ΔΗΣΥ -ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη- προβαίνει σήμερα σε ενημέρωση των εταίρων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για ότι ακριβώς γίνεται.

Η κ. Δημητρίου χαιρέτισε παράλληλα τη στήριξη του Προέδρου της ΔΗΠΑ στην πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών και στη συμβολή για δημιουργία του κλίματος που χρειάζεται, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλή ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί «πώς προχωρούμε παρακάτω, ποιος είναι ο κίνδυνος της διχοτόμησης και ότι το συμφωνημένο πλαίσιο είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και ούτω κάθε εξής».

Όπως σημείωσε, αναμένει και από την ίδια την κυβέρνηση ότι μετά την επιστροφή του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι θα συγκαλέσει και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να δουν όλα τα ζητήματα που ξεκινήσαν να συζητούν, αλλά να τύχουν και ενημέρωσης για περαιτέρω ενέργειες, στις οποίες μπορούν να συμβάλουν και τα πολιτικά κόμματα, αλλά και η Βουλή, ενισχυτικά.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη» εξέλιξη, η οποία όπως είπε «δημιουργεί τεράστιες παρενέργειες».

Όπως είπε, ο ΠτΔ και ο Υπουργός Εξωτερικών είναι ενήμεροι και έχουν ξεκινήσει επαφές και διάφορες διεργασίες προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης, αλλά ταυτόχρονα και να δουν πώς μπορούν να αντικόψουν αυτές τις διαδικασίες.

Ανέφερε πως η ΔΗΠΑ θα αποστείλει με τη σειρά της επιστολή στο ευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ενώ σημείωσε πως το κόμμα του θα έχει  την ευκαιρία σε λίγες μέρες στην Στοκχόλμη, όπου θα γίνει το Συνέδριο Ευρωπαϊκού Κόμματος των Φιλελευθέρων, να θέσει τα ζητήματα.

«Όντως είναι μια εξέλιξη, που δημιουργεί πολλές παρενέργειες αρνητικές. Χρειάζεται σωφροσύνη, συνετές κινήσεις και χωρίς να εγκαταλείπεται ο βασικός στόχος, που είναι να βρεθούν οι τρόποι για να οδηγηθούμε σε μια λύση του Κυπριακού. Και έτσι να τερματιστούν όλες αυτές οι δράσεις της Τουρκίας, που σκοπό έχουν να εμπεδώσουν περαιτέρω τα τετελεσμένα», κατέληξε ο Μάριος Καρογιάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέο τελεσίγραφο Χαμάς-«Όχι σε απελευθέρωση άλλων ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»
Τα επτά μέτρα του Υπ. Μεταφορών μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο-Πού στοχεύουν
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες-Προειδοποίηση για τσουνάμι
Νέα άφιξη 54 παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ο ένας
Αιχμές Μακρόν σε Νετανιάχου-«O πόλεμος θα κρατήσει χρόνια αν θέλετε να καταστρέψετε ολοκληρωτικά τη Χαμάς»
Πρόεδρο Αρμενίας και Αντιπρόεδρο Γκάμπια συνάντησε ο ΠτΔ, επαφές και με αξιωματούχους ΗΑΕ
Πάνω από 110 χώρες συμφωνούν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ΑΠΕ έως 2030
Φόβοι για τη νέα πανδημία λόγω της πνευμονίας στην Κίνα-Καθησυχάζουν οι ειδικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στη Γερμανία μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις-Πάνω από 760 πτήσεις ακυρώθηκαν
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο κέντρο της Λευκωσίας