Πονοκέφαλος με τους απρόσεκτους τουρίστες-Τα επικίνδυνα σημεία της Αγίας Νάπας

Μέτρα με τα οποία θα αντιμετωπίσει τους απρόσεκτους τουρίστες, πρόκειται να λάβει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε πλησίον της Γέφυρας των Ερωτευμένων στη θαλάσσια περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 49χρονου τουρίστα, ο οποίος έπεσε από ύψος στην προσπάθειά του να βγάλει μια φωτογραφία.

Αναμφισβήτητα, το περιστατικό με τον τουρίστα από τη Σουηδία, δεν είναι το πρώτο που σημειώνεται, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις όπου τουρίστες έπεσαν από τα βράχια στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά, μέχρι και θανάσιμα, θέτοντας σε κινητοποίηση τις Αρχές.

Εμφανώς απογοητευμένος και προβληματισμένος από το περιστατικό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο με τον 49χρονο τουρίστα, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, μιλώντας στον REPORTER, εξήγησε ότι το περιστατικό, σημειώθηκε κατά μήκος της ακτογραμμής στους Σπήλιους μετά την Καμάρα, σε μια απόσταση εκατό μέτρων περίπου, που δυστυχώς το ύψος είναι αρκετά ψηλό από τη θάλασσα. «Ο τουρίστας όπως φαίνεται, πήγε μόνος του στους γκρεμούς και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σκοτώθηκε».

Στη Γέφυρα των Ερωτευμένων, ανέφερε ο Δήμαρχος, υπάρχουν σηματοδοτήσεις και διάφορες προειδοποιητικές πινακίδες, ενώ ταυτόχρονα εργοδοτείται άτομο για να βρίσκεται στα επικίνδυνα σημεία της Αγίας Νάπας και να αποτρέπει τον κόσμο να πηδάει από τους γκρεμούς μέσα στο νερό. «Δυστυχώς όμως, υπάρχουν αυτοί που ακολουθούν τις οδηγίες, αλλά και αυτοί που δεν τους νοιάζει και θα κάνουν του κεφαλιού τους. Υπάρχουν παγκύπρια αυτά τα επικίνδυνα σημεία και σίγουρα, δεν μπορείς να βάλεις κιγκλιδώματα σε όλη την ακτογραμμή όπου υπάρχουν βράχοι. Είναι περιοχές που είναι εκτός περιοχών λουόμενων, άρα ο καθένας που πάει σε αυτά τα σημεία, γνωρίζει την επικινδυνότητά τους και πρέπει να είναι προσεκτικός».

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, υπογράμμισε ότι δεν είναι ένα σημείο αυτό που μπορούν να προσέξουν οι Αρχές, αλλά είναι πολλά τα επικίνδυνα σημεία, στα οποία υπάρχουν και προειδοποιητικές πινακίδες. «Σίγουρα όμως υπάρχουν και τα ατυχήματα, τα οποία κανείς δεν μπορεί δυστυχώς να προβλέψει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουρίστας από τη Σουηδία ο άνδρας που έπεσε από την Γέφυρα των Ερωτευμένων-Απαντήσεις από την νεκροτομή

Τα σημεία που εκπέμπουν SOS

Αρκετά φαίνεται να είναι πάντως τα επικίνδυνα σημεία που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο, με τους αρμόδιους, να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να προειδοποιούν το κοινό, να είναι προσεκτικό. Εξάλλου, σε αυτά τα σημεία πρόκειται να τοποθετηθούν περισσότερες προειδοποιητικές πινακίδες, ώστε να είναι εμφανείς σε όσους σπεύδουν στα εν λόγω σημεία.

Για παράδειγμα, επικίνδυνα σημεία φαίνεται να είναι το Nissaki στο Nissi Beach, οι Θαλασσινές Σπηλιές, η Καμάρα αλλά και η ακτογραμμή του Κάβο Γκρέκο, που κάθε καλοκαίρι, αρκετοί θα σπεύσουν για να κάνουν τη βουτιά τους από τα ψηλά βράχια.

«Καλούμε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα σημεία που σπεύδει, αφού υπάρχουν αρκετά που χρήζουν προσοχής. Ακόμη και να αποκόψουμε εμείς από την πλευρά μας ένα σημείο, την επόμενη μέρα θα βρουν άλλο σημείο να χρησιμοποιούν όσοι σπεύδουν εκεί, που είναι επικίνδυνο. Αυτό που θα πράξουμε είναι να βάλουμε σηματοδοτήσεις σε αρκετά σημεία, που θα προειδοποιούν για την επικινδυνότητα τους».

Πάντως, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η τουριστική δραστηριότητα στην Αγία Νάπα, άρχισε από τις αρχές Απριλίου, καθώς έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα. «Θεωρώ ότι εκτός απροόπτου με οποιοδήποτε σοβαρό εξωτερικό παράγοντα, θα είναι μια πολύ καλή καλοκαιρινή περίοδος. Η Αγία Νάπα, όπως κάθε χρόνο, προσελκύει τους τουρίστες και υπάρχει μια αυξητική τάση από διάφορες χώρες, είτε είναι Σκανδιναβικές, είτε Γαλλία, Πολωνία και Γερμανία. Ευελπιστούμε ότι γενικότερα δεν θα υπάρξει κάτι που θα επηρεάσει τόσο εμάς, όσο και τις υπόλοιπες αγορές, ώστε να έχουμε το οποιοδήποτε πισωγύρισμα την καλοκαιρινή περίοδο».

Δειτε Επισης

Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες