Μαθητές και μαθήτριες στη Βουλή σε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού SAFER – «SociAl competences and FundamEntal Rights for preventing bullying» επισκέφθηκαν την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα παιδιά καλωσόρισε ως πρέσβειρα του προγράμματος, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η οποία παρακολούθησε και το ευρηματικό οπτικοακουστικό υλικό που δημιούργησαν για διαφώτιση και ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι η κ. Δημητρίου άκουσε τις απόψεις των παιδιών με μεγάλο ενδιαφέρον και συζητώντας μαζί τους για το πώς θα μπορούσε να εξαλειφθεί το φαινόμενο υπογράμμισε: «Στεκόμαστε δίπλα σε αυτόν / αυτή που βιώνει τον εκφοβισμό και απέναντι σε αυτόν / αυτή που το πράττει. Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές. Έχουμε όλοι ευθύνη!»

«Μόνο έτσι, επεσήμανε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλάζουμε την κοινωνία προς το καλύτερο, με το να αντιδρούμε απέναντι στο φαινόμενο του εκφοβισμού που εξελίσσεται σε μάστιγα και να συμμετέχουμε στον εκμηδενισμό του», προστίθεται.    

Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση, ο σκοπός του προγράμματος SAFER είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή μίας καινοτόμου μεθόδου για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.

Αναφέρεται ακόμη ότι το πρόγραμμα βασίζεται στην ενίσχυση της απόκτησης κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων πολιτότητας, καθώς και στη γνώση και προώθηση κοινών θετικών και δημοκρατικών αξιών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όχι μόνο σε επίπεδο μαθητών/μαθητριών (ηλικίας 10-14 ετών) και σχολείων, αλλά και σε επίπεδο κοινότητας.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, περιφερειακά και διμερή σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Προέδρου-ΥΠΕΞ Σ. Αραβίας
Προανήγγειλε θετικές εξελίξεις εντός του 2024 για ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα απαλλαγής θεωρήσεων εισόδου των ΗΠΑ ο ΠτΔ
ΒΙΝΤΕΟ: Το παράπονο Κύπριου στον Κασσελάκη για το ολίσθημα για κατεχόμενα και η ανεύθυνη αντίδραση
Τίμησε τον Χριστοδουλίδη με Προεδρικό μετάλλιο το Queens College
Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχεία του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Λούκας Πολυκάρπου
Διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στις συναντήσεις Κόμπου στη Νέα Υόρκη
Επιμένει για τις υπερωρίες της Κωμοδρόμου το ΑΚΕΛ-«Ο ΚΕ διαψεύδει το έντυπο που επανειλημμένα υπόγραφε»
Μέτσολα προς Αμμοχωστιανούς-«Ακλόνητη η θέση του ΕΚ για την Κύπρο»
Διεκδικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ για Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Παναγιώτης Κύζας