Μαθητές και μαθήτριες στη Βουλή σε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού SAFER – «SociAl competences and FundamEntal Rights for preventing bullying» επισκέφθηκαν την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα παιδιά καλωσόρισε ως πρέσβειρα του προγράμματος, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η οποία παρακολούθησε και το ευρηματικό οπτικοακουστικό υλικό που δημιούργησαν για διαφώτιση και ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι η κ. Δημητρίου άκουσε τις απόψεις των παιδιών με μεγάλο ενδιαφέρον και συζητώντας μαζί τους για το πώς θα μπορούσε να εξαλειφθεί το φαινόμενο υπογράμμισε: «Στεκόμαστε δίπλα σε αυτόν / αυτή που βιώνει τον εκφοβισμό και απέναντι σε αυτόν / αυτή που το πράττει. Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές. Έχουμε όλοι ευθύνη!»

«Μόνο έτσι, επεσήμανε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλάζουμε την κοινωνία προς το καλύτερο, με το να αντιδρούμε απέναντι στο φαινόμενο του εκφοβισμού που εξελίσσεται σε μάστιγα και να συμμετέχουμε στον εκμηδενισμό του», προστίθεται.    

Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση, ο σκοπός του προγράμματος SAFER είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή μίας καινοτόμου μεθόδου για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.

Αναφέρεται ακόμη ότι το πρόγραμμα βασίζεται στην ενίσχυση της απόκτησης κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων πολιτότητας, καθώς και στη γνώση και προώθηση κοινών θετικών και δημοκρατικών αξιών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όχι μόνο σε επίπεδο μαθητών/μαθητριών (ηλικίας 10-14 ετών) και σχολείων, αλλά και σε επίπεδο κοινότητας.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»