Μαθητές και μαθήτριες στη Βουλή σε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού SAFER – «SociAl competences and FundamEntal Rights for preventing bullying» επισκέφθηκαν την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα παιδιά καλωσόρισε ως πρέσβειρα του προγράμματος, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η οποία παρακολούθησε και το ευρηματικό οπτικοακουστικό υλικό που δημιούργησαν για διαφώτιση και ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι η κ. Δημητρίου άκουσε τις απόψεις των παιδιών με μεγάλο ενδιαφέρον και συζητώντας μαζί τους για το πώς θα μπορούσε να εξαλειφθεί το φαινόμενο υπογράμμισε: «Στεκόμαστε δίπλα σε αυτόν / αυτή που βιώνει τον εκφοβισμό και απέναντι σε αυτόν / αυτή που το πράττει. Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές. Έχουμε όλοι ευθύνη!»

«Μόνο έτσι, επεσήμανε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλάζουμε την κοινωνία προς το καλύτερο, με το να αντιδρούμε απέναντι στο φαινόμενο του εκφοβισμού που εξελίσσεται σε μάστιγα και να συμμετέχουμε στον εκμηδενισμό του», προστίθεται.    

Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση, ο σκοπός του προγράμματος SAFER είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή μίας καινοτόμου μεθόδου για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.

Αναφέρεται ακόμη ότι το πρόγραμμα βασίζεται στην ενίσχυση της απόκτησης κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων πολιτότητας, καθώς και στη γνώση και προώθηση κοινών θετικών και δημοκρατικών αξιών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όχι μόνο σε επίπεδο μαθητών/μαθητριών (ηλικίας 10-14 ετών) και σχολείων, αλλά και σε επίπεδο κοινότητας.

Δειτε Επισης

Πήρε θέση και για τη μαντήλα ο Ερντογάν-«Αν προσπαθήσετε να την πειράξετε θα μας βρείτε απέναντί σας»
Πέντε άτομα επέζησαν για 36 ώρες πάνω σε ένα αεροπλάνο περικυκλωμένο από αλιγάτορες στον Αμαζόνιο
Αιμόφυρτος εντοπίστηκε άνδρας στη Λεμεσό-Ενδεχομένως να έπεσε από ύψος, πληροφορία για παρουσία δεύτερου προσώπου
Διαψεύδει τα περί σύλληψης του γενικού του γραμματέα στα κατεχόμενα το Volt-«Είναι καλά»
Ο Ζελένσκι αποκάλυψε τι είπε με τον Τραμπ στο Βατικανό-Τι σηματοδοτεί η στροφή στις σχέσεις τους
Σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ΑΚΕΛ για τη μετάβαση στο Ισραήλ ο Πρόεδρος-«Είδατε τη συμμετοχή στην εκδήλωση»
Καταγγέλλει τον Ερντογάν για περιφρόνηση του ΟΗΕ και υπόσκαψη της προσπάθειας προόδου το ΥΠΕΞ
Τρίτη συνεχόμενη κίτρινη προειδοποίηση Μετεωρολογικής-Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Κυριακή
Στάθηκε στην αντίδραση Τ/κ και αποκατέστησε την πραγματικότητα ο ΠτΔ-«Δεν ανέμενα κάτι διαφορετικό από Ερντογάν»
Το ξεκόβει για κυπριακά πλοία σε λιμάνια της Τουρκίας ο Ερντογάν-Χαϊδεύει τους σφετεριστές ε/κ περιουσιών