Ήχησε καμπανάκι η κατάσταση στις Φυλακές-Ενώπιον της Βουλής οι αυτοχειρίες, οι συνθήκες και η υπόθεση Κενάν

Ενέγραψε θέμα στη Βουλή η βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις Φυλακές, μετά την αποχώρηση της Άννας Αριστοτέλους και τον προσωρινό διορισμό του αναπληρωτή Διευθυντή και αστυνομικού διευθυντή Αμμοχώστου, Ιωάννη Καπνουλλά.

Οι τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας και μια αυτοκτονία που καταγράφηκαν από τις αρχές του χρόνου, ήχησαν καμπανάκι αφού πρόκειται για περιστατικά που είχαν εξαλειφθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια, επί διεύθυνσης Άννας Αριστοτέλους.

Παράλληλα, η κράτηση μέχρι και τεσσάρων ατόμων σε κελιά με χωρητικότητα δύο άτομα, τα αυξημένα περιστατικά βίας, η απόπειρα φόνου και άλλες συνθήκες που επικρατούν, καθώς και η αντιμετώπιση ο Κούρδος αγωνιστικής, από τον αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών, ο οποίος φαίνεται με τα όσα καταγγέλλονται να μην είχε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Επιτρόπου Διοικήσεως, οδήγησαν την κ. Ατταλίδου στην απόφαση να εγγράψει το θέμα στη Βουλή και ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε ότι αφορά τον Κενάν Αγιάς καταγγέλλεται ότι ο αναπληρωτής Διευθυντής, του επέβαλε πειθαρχικά μέτρα λόγω της απεργίας πείνας που έκανε, ενώ του απαγόρευσαν να προαυλίζεται και να έχει επικοινωνία με τους οικείους του.

Σημειώνεται πως, σε ότι αφορά το ένα περιστατικό απόπειρα αυτοχειρίας, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που λάβαμε από οικείο πρόσωπο του κρατούμενου, αυτός συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Εντατική διασωληνωμένος.

Στην επιστολή της η κ. Ατταλίδου αναφέρει πως, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα πρέπει να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές, μετά την αποχώρηση της Άννας Αριστοτέλους, καθώς και για αλλαγές που έχουν προκύψει σε σχέση με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο σωφρονιστικό ίδρυμα από τον αξιωματικό της Αστυνομίας.

Στην Επιτροπή κλήθηκε να παρευρεθεί, μεταξύ άλλων, η υπουργός Δικαιοσύνης, ο Ιωάννης Καπνουλλάς, καθώς και ο Σύνδεσμος των Φυλακισμένων, που τον τελευταίο καιρό είχε εκφράσει διάφορα παράπονα.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών