Διεθνή οργανισμό εξερεύνησης διαστήματος πρότεινε η 18χρονη Αθένα Βούργος

Τη δημιουργία ενός διεθνούς οργανισμού εξερεύνησης του διαστήματος πρότεινε σε ομιλία της σε διεθνές συνέδριο στο Τορίνο η 18χρονη Κύπρια Αθένα Βούργος, η οποία επιλέγηκε ως μια από τους τέσσερις νικητές σε διεθνή διαγωνισμό με θέμα το διάστημα που διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Συμβούλιο Διαστημικής Γενιάς  (Space Generation Advisory Council, SGAC) με τίτλο SEPG-AAE Dream Mission Call 2023.  

Στον διεθνή διαγωνισμό SEPG-AAE Dream Mission Call 2023 η κριτική επιτροπή επέλεξε τέσσερις διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο ως νικητές για να παρουσιάσουν την ερευνητική εργασία τους στο Διεθνές Συνέδριο για την Εξερεύνηση του Διαστήματος.  Οι νικητές παρουσίασαν την εργασία τους αυτό τον μήνα στο Τορίνο της Ιταλίας.  

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αθένα Βούργος, στην ομιλία της πρότεινε τη δημιουργία ενός διεθνούς οργανισμού εξερεύνησης του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της δομής, των νόμων, των πολιτικών και των στόχων του.  

«Τόνισα επίσης τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στο πλαίσιο της διαστημικής βιομηχανίας και τα οφέλη που θα προσφέρει αυτή η πρόταση, καθώς και τα τρέχοντα ζητήματα για τα οποία θα ήταν σε θέση να δώσει λύσεις» ανέφερε.  

Πρόσθεσε ότι με την ταχεία ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας, ένας κεντρικός παγκόσμιος οργανισμός επιβάλλεται να οικοδομηθεί στη Γη, όχι μόνο για να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός, η διεθνής συνεργασία και η καινοτομία, αλλά και για να διασφαλιστεί ότι η Γη θα μιλά για τη Γη αντιπροσωπεύοντας συνολικά τον πλανήτη μας στο μέλλον. 

«Το απόλυτο έπαθλο για τον διεθνή διαγωνισμό ήταν το γεγονός ότι παρουσιάστηκα ως ομιλήτρια στο διεθνές συνέδριο εξερεύνησης του διαστήματος, το παρακολούθησα και βίωσα όλα όσα είχε να προσφέρει» ανέφερε.

Υπενθυμιζεται ότι η κριτική επιτροπή επέλεξε δύο νικητές στον τομέα της τεχνολογίας και δύο στον τομέα της νομοθεσίας. Η Αθένα Βούργος επιλέγηκε ως μια από τους δύο νικητές με αντικείμενο τη νομοθεσία και την οργάνωση.   

Το Συμβουλευτικό Συμβούλιο της Διαστημικής Γενιάς για την Υποστήριξη του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για τις Διαστημικές Εφαρμογές είναι ένας παγκόσμιος μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός και δίκτυο που στόχο έχει να εκπροσωπεί φοιτητές πανεπιστημίων και νέους επαγγελματίες του διαστήματος ηλικίας 18-35 ετών προς τα Ηνωμένα Έθνη, τους διαστημικούς οργανισμούς, τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Το δίκτυο μελών, εθελοντών και αποφοίτων του SGAC έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 21.000 μέλη που εκπροσωπούν περισσότερες από 165 χώρες.  

Ο διαγωνισμός SEPG-AAE Dream Mission Call 2023 αποτελεί συνεργασία μεταξύ του SGAC Space Exploration Project Group (SEPG) και της Académie de l'Air et de l'Espace (AAE) που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναζητήσουν καινοτόμες ιδέες από φοιτητές και νέους επαγγελματίες για την «αποστολή των ονείρων» τους.  

Οι υπόλοιποι νικητές είναι ο Charles Horikami τελειόφοιτος φοιτητής νομικής, Luca Kiewiet διδακτορικός φοιτητής στο Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο στο Ινστιτούτο Διαστημικών Συστημάτων στη Βρέμη και ο Gueorguy Serafimov μηχανικός πτήσεων.   

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1
To TikTok περνάει στην αντεπίθεση-Επικαλείται την πρώτη τροπολογία και ετοιμάζεται για μάχη
Πώς έφτασαν οι ΗΠΑ στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok-Το παρασκήνιο του «Ψυχρού Πολέμου» με Κίνα
Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ
Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA