Αξιωματικός της Αστυνομίας έβρισε υφιστάμενή του-Ερευνάται για ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, εναντίον του οποίου έγινε καταγγελία ότι εξύβρισε υφιστάμενή του, με την ηγεσία της Δύναμης να διεξάγει δύο έρευνες εναντίον του.

Όπως ανέφερε στον REPORTER καλά ενημερωμένη πηγή, την περασμένη Παρασκευή ο εν λόγω αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αφού υφιστάμενή του προέβη σε καταγγελία εναντίον του, βάσει της οποίας ο αξιωματικός την εξύβρισε και εκφράστηκε με απρεπή τρόπο απέναντί της, όταν η παραπονούμενη κατέθεσε κάποιο αίτημα.

Η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε όπως διεξάγει δύο έρευνες εναντίον του αξιωματικού, τόσο για ποινικά όσο και πειθαρχικά παραπτώματα και ο αξιωματικός θα παραμείνει σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα. Για το λόγο αυτό, έχουν ήδη οριστεί δύο ερευνώντες λειτουργοί, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει τη λήψη καταθέσεων.

Αναλόγως με την πορεία της έρευνας και αν προκύψει λόγος, η διαθεσιμότητα του αξιωματικού ενδεχομένως να παραταθεί πέραν του ενός μηνός.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, αφού εναντίον τους έγιναν καταγγελίες για βία στην οικογένεια και σεξουαλική παρενόχληση, με τις έρευνες της Αστυνομίας να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλοδαπή γυναίκα είχε μεταβεί στην Αστυνομία ως παραπονούμενη για άλλη υπόθεση, την οποία ανέλαβε τη διερεύνησή της ο συγκεκριμένος αστυνομικός.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του φερόμενου θύματος έλαβε κατάθεση από την γυναίκα και στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις την κάλεσε για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση. Τότε, όπως υποστήριξε μετέπειτα σε καταγγελία του το θύμα, από τα λεγόμενα του αστυνομικού αισθάνθηκε ότι παρενοχλείτε σεξουαλικά.

Έτσι, περίπου δέκα μέρες αργότερα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, προέβη σε καταγγελία για το περιστατικό και ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα έως ότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις για την υπόθεση.

Παράλληλα, οι Αρχές διαβίβσαν την υπόθεση στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για να αρχίσει η διερεύνησή της και να διαφανεί κατά πόσον υφίστανται οι καταγγελίες του φερόμενου θύματος

Σε ό,τι αφορά στην δεύτερη υπόθεση, όπως έγινε γνωστό από την Πέμπτη, αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα για υπόθεση βίας στην οικογένεια, η οποία καταγγέλθηκε ενώπιον των Αρχών από το θύμα και επίσης διερευνάται από τις Αρχές.

Εναντίον του αστυνομικού διερευνάται πιθανή διάπραξη τόσο ποινικών, όσο και πειθαρχικών αδικημάτων.

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο