Συνέδριο Απασχόλησης Εργασιακών Σχέσεων από την ΟΕΒ

Το «Όραμα 2035» (Vision 2035) που έχει αναπτύξει το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου είναι η νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Όραμα, που έχουν προσυπογράψει όλοι οι θεσμικοί φορείς με κεντρικό στόχο η Κύπρος να είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να ζει κάποιος, να εργάζεται και να δραστηριοποιείται.

Για να γίνει αυτό, όμως, και για να αναπτυχθεί περαιτέρω η κυπριακή οικονομία θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί η αγορά εργασίας. Οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να μπουν σε ένα νέο πλαίσιο για ενεργοποίηση των δυνάμεων της ζήτησης και της προσφοράς. Για να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και οι επιχειρήσεις ποιο αποτελεσματικές είναι σημαντικό η αγορά εργασίας να απελευθερωθεί από τις στρεβλώσεις.

Κάτι τέτοιο δεν θα είναι προς όφελος της οικονομίας και των επιχειρήσεων μόνο – αλλά και για τους εργαζομένους.

Το Συνέδριο Απασχόλησης Εργασιακών Σχέσεων που πραγματοποιεί η ΟΕΒ την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 στο Hilton Nicosia έχει ως στόχο να φέρει τις κυπριακές επιχειρήσεις και εργοδότες από κοινού, για να συζητήσουν την κατάσταση της αγοράς εργασίας και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις για μια πιο αποτελεσματική και αποδοτική αγορά εργασίας προς όφελος των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και της οικονομίας ευρύτερα.

Πλούσια θεματολογία

Το Συνέδριο περιλαμβάνει σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις στο πλαίσιο των οποίων θα συζητηθούν οι βασικές πρόνοιες του Cyprus Vision 2035 για τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας αλλά και το διαρκώς αυξανόμενο εργασιακό κόστος. Επίσης, πρωταγωνιστές της οικονομίας θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και την έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στην αγορά. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνει ανάλυση και του ρόλου που διαδραματίζουν οι συλλογικές και ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους έμπειροι και καταξιωμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό ομιλητές καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς.

Ποιους ενδιαφέρει

Τo Συνέδριο απευθύνεται σε Κρατικούς Αξιωματούχους, Διοικητικά Συμβούλια όλων των επαγγελματικών συνδέσμων στην Κύπρο, Ιδιοκτήτες, CEOs και Γενικούς Διευθυντές από τις 1000+ μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, από όλους τους τομείς δραστηριότητας και όλες τις επαρχίες, καθώς και σε CEOs και σε άλλα διευθυντικά στελέχη από ξένες εταιρείες με παρουσία στο νησί. Ενδιαφέρει επίσης Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ

Οργανωτές: Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και IMH

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας